Προκλητική δήλωση από τον Κροάτη πρόεδρο – «Επιτέθηκαν, αλλά αν κρατηθούν και οι 100 η Αθήνα ανοίγει βεντέτα»

Ημερομηνία:

Σε δηλώσεις που προκαλούν ερωτήματα προέβη ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς σχετικά με τους χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Κροάτης πρόεδρος αναφέρθηκε στις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης, όπου μέχρι στιγμής και οι 70 Κροάτες χούλιγκαν που έχουν απολογηθεί έχουν κριθεί όλοι προφυλακιστέοι λέγοντας με μία μορφή προειδοποίησης προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «εάν κρατήσει και τους 100» χούλιγκαν « θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Όπως ισχυρίστηκε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».

Μάλιστα όπως είπε είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «περίεργη».

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να επιτεθούν κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται στην Κρήτη ο Γέροντας Χαλκηδόνος και...

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εκλογές Ο Μητροπολίτης...

Περισσότερες οι εγγραφές επιχειρήσεων από τις διαγραφές...

Το έτος 2025 καταγράφεται ως ένα ιδιαίτερα θετικό έτος...

Έρχονται στην Κρήτη ο Γέροντας Χαλκηδόνος και...

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εκλογές Ο Μητροπολίτης...

Περισσότερες οι εγγραφές επιχειρήσεων από τις διαγραφές...

Το έτος 2025 καταγράφεται ως ένα ιδιαίτερα θετικό έτος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρητικιά που έκανε το λάδι «επιστήμη»

Η Ελευθερία Γερμανάκη, διεθνής κριτής ελαιολάδου και διευθύντρια του...

5 ορόσημα του 2025 που αλλάζουν το νόημα της θεραπείας – Η Ιατρική στο κατώφλι της Ψηφιακής Βιολογίας

Ανίατες νόσοι μετατρέπονται σε διαχειρίσιμες καταστάσεις και η στατιστική...

Δράση συλλογής ρούχων και υπόδησης στο Ρέθυμνο

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ...