Προς πώληση το 67% του λιμανιού του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στην έναρξη διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον Οργανισμό έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη. Στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Στον διαγωνισμό για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Deloitte Business Solutions- Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι «Your Legal Partners- Δρακόπουλος & Βασαλάκης – Αλεξίου Κοσμόπουλος» ως νομικός σύμβουλος, το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικός σύμβουλο και η εταιρεία «Port Consultants Rotterdam B.V.» ως εμπορικός σύμβουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ΠΑΓΝΗ

Διήμερο δράσεων σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ. Με παρέμβαση στο ΠΑΓΝΗ,...

Ηράκλειο:Στου Φιλόσοφου η απλότητα είναι φιλοσοφία

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία στις Αρχάνες, ένα από...

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ΠΑΓΝΗ

Διήμερο δράσεων σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ. Με παρέμβαση στο ΠΑΓΝΗ,...

Ηράκλειο:Στου Φιλόσοφου η απλότητα είναι φιλοσοφία

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία στις Αρχάνες, ένα από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της Capital Maritime Finance στη Euronext Athens

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική κεφαλαιαγορά η πρώτη αποκλειστική...

Αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού – Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης

Αυξημένα περιστατικά κορονοϊού και νοσηλείες στα νοσοκομεία καταγράφονται το...

Κρήτη: Μητσοτάκης και Τσίπρας στο νησί μέσα σε λίγες ημέρες – Πού θα βρεθούν

Δύο πολιτικές παρουσίες στην Κρήτη αναμένονται τις επόμενες ημέρες,...

Ακίνητα: Έρχονται αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, ενοίκια και αγοραπωλησίες από το 2027 – Ποιοι επηρεάζονται

Νέες ρυθμίσεις στη φορολογία των ακινήτων προβλέπονται από το...