Προς πώληση το 67% του λιμανιού του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στην έναρξη διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον Οργανισμό έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη. Στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Στον διαγωνισμό για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Deloitte Business Solutions- Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι «Your Legal Partners- Δρακόπουλος & Βασαλάκης – Αλεξίου Κοσμόπουλος» ως νομικός σύμβουλος, το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικός σύμβουλο και η εταιρεία «Port Consultants Rotterdam B.V.» ως εμπορικός σύμβουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου...

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Ιατρείο– 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου,...

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου...

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Ιατρείο– 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...