Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Η κυβέρνηση ζητά τη «μακεδονική γλώσσα»

Ημερομηνία:

Δεν πρόλαβε η Βουλή να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ατόμων που γνωρίζουν την… «μακεδονική γλώσσα».

Ειδικότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της μακεδονικής γλώσσας.

Στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4, αναφέρεται χαρακτηριστικά «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών». 

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές.

Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απάντηση Αθήνας στις τουρκικές αντιδράσεις για το...

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στους όρους που διέπουν το διεθνές...

Ομιλία του Μιχάλη Καραμαλάκη στο Ετήσιο Τακτικό...

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,...

Απάντηση Αθήνας στις τουρκικές αντιδράσεις για το...

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στους όρους που διέπουν το διεθνές...

Ομιλία του Μιχάλη Καραμαλάκη στο Ετήσιο Τακτικό...

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Η μάχη των NAVTEX, η στάση της Άγκυρας και οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας

Σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο εξελίσσεται η αντιπαράθεση για...

Sani/Ikos: Νέο διπλό αυτή τη φορά «χτύπημα» στην Κρήτη

Εξαγορές -μαμούθ, αποκτά και το ιστορικό Out of the...

Εορτολόγιο 8 Νοεμβρίου: Σήμερα η εορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί...

Xρόνια Πολλά Ρέθυμνο με το ηρωικό σου Αρκάδι

Στις περιοχές της χώρας μας που έχουν μεγάλη ιστορική...