Προσοχή – Νέα απάτη: Επιτήδειος απέσπασε 15.000 ευρώ από Ηρακλειώτη

Με μια καλοστημένη απάτη κατάφερε να εξαπατήσει τον μηχανικό αυτοκινήτων – Προφασίστηκε βλάβη στο αυτοκίνητο της γυναίκας του

Πάσχα με… 15.000 ευρώ θα κάνει ένας επιτήδειος, ο οποίος – όπως φαίνεται – αρέσκεται στο να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες.

Έχοντας στήσει μία καλοστημένη απάτη, ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 15.000 ευρώ από έναν μηχανικό αυτοκινήτων στο Ηράκλειο.

Όλα συνέβησαν πριν από περίπου μία εβδομάδα… Όπως περιγράφει στο neakriti.gr ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Επισκευαστών Μηχανικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Στεφανάκης, ένας άνδρας κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο έναν συνάδελφό του αναφέροντας του πως το αυτοκίνητο της συζύγου χάλασε.

Όπως φέρεται να του είπε, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του βρίσκονταν στην Αθήνα, επομένως ζήτησε από τον Ηρακλειώτη μηχανικό το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του, προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα για την επιδιόρθωση της – υποτιθέμενης – ζημιάς και, έπειτα, να του μεταφέρουν και το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανάκης «Ο δράστης προσποιήθηκε πως γνώριζε προσωπικά τον μηχανικό, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης».

Όπως είναι φυσικό, ο ανυποψίαστος μηχανικός του έδωσε το ΙΒΑΝ του. Ωστόσο, επειδή ο δράστης προφασίστηκε πρόβλημα με τη μεταφορά των χρημάτων, επικοινώνησε και με τη σύζυγο του μηχανικού, η οποία είχε πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών του λογαριασμού (web-banking) του συζύγου της.

Ο δράστης, όμως, εκμεταλλευόμενος τη γυναίκα, της ζήτησε να του δώσει κάποιους αριθμούς του λογαριασμού, με αποτέλεσμα – με άγνωστο τρόπο – να καταφέρει να αποσπάσει το ποσό των 15.000 ευρώ!

Όπως σημείωσε ο κ. Στεφανάκης «Ουσιαστικά, ο δράστης κατάφερε να μοιάζει σαν να έχει γίνει κατάθεση (με νόμιμο τρόπο) από το λογαριασμό του μηχανικού σε λογαριασμούς που ανήκουν στν ίδιο, με αποτέλεσμα ούτε η ίδια η Τράπεζα να μπορεί να ερευνήσει το ζήτημα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να έχει ήδη πραγματοποιήσει ανάληψη των χρημάτων.

Ο εξαπατημένος μηχανικός απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία και ερευνά περεταίρω το περιστατικό, ενώ, όπως του έγινε γνωστό, οι εν λόγω κλήσεις έγιναν από την περιοχή της Ομόνοιας στην Αθήνα.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, «Σήμερα, έγινε το ίδιο τηλεφώνημα σε έναν ταπετσέρη, ενώ ο δράστης, τις προηγούμενες ημέρες, είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει ακόμη έναν μηχανικό αυτοκινήτων στο Ηράκλειο, αλλά και έναν μελισσοκόμο».

Για το λόγο αυτό, ο κ. Στεφανάκης εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών του Ηρακλείου – και όχι μόνο: «Αν γίνει γνωστή η δράση του επιτηδείου στο Ηράκλειο, ο ίδιος μπορεί να προσπαθήσει να εξαπατήσει επαγγελματίες και σε άλλες πόλεις της Κρήτης ή και της χώρας… Καλό είναι να είμαστε όλοι υποψιασμένοι και να μη δίνουμε στοιχεία του λογαριασμού μας», κατέληξε ο κ. Στεφανάκης.
https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.