Προσωπικός γιατρός: Έρχονται αλλαγές, πώς θα συμμετάσχουν και ιδιώτες στον θεσμό – Η πρόταση Πλεύρη

Ημερομηνία:

Μία ακόμα δυνατότητα να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού οι ιδιώτες δίνει το υπουργείο Υγείας.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Σύλλογος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των ιδιωτών στον θεσμό του προσωπικού γιατρού -ένα βασικό αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέθεσε τους όρους που επεξεργάζεται για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών στο νέο σύστημα. Όπως διευκρίνισε, βασική προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στον προσωπικό γιατρό όλων των πολιτών.

Σύμφωνα με την πρόταση που έθεσε υπόψη ο κ. Πλεύρης, θα δημιουργηθεί ένα μεικτό σύστημα, στο οποίο θα μπορεί να συμβληθεί ο ιδιώτης γιατρός με έναν μικρό αριθμό ασθενών (μίνιμουμ οι 857) και παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών.

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα claw back και rebate στις αμοιβές των προσωπικών ιατρών, καθώς επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.

Πατούλης: Θετικό ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για συμμετοχή ιδιωτών στον προσωπικό γιατρό
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που έγινε αποδεκτό το αίτημα του ΙΣΑ για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στον θεσμό.

«Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Η διαμόρφωση του νέου συστήματος είναι μια δυναμική διαδικασία, στην οποία συμβάλλει σημαντικά ο ΙΣΑ, προς όφελος του ασθενή και του ιατρικού κόσμου. Στόχος μας είναι το σύστημα να είναι ελκυστικό για το γιατρό ώστε να το στηρίξει και ο πολίτης να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό που εμπιστεύεται. Δηλαδή, ένα σύστημα αξιόπιστο για τον πολίτη και αξιοπρεπές για το γιατρό. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι η διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων που θα καταστήσουν το σύστημα βιώσιμο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΙΣΑ, οι προτάσεις του υπουργού Υγείας θα τεθούν υπόψη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα την Πέμπτη (3/11).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών για την υπόθεση του Άργους

«Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν !» Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού...

Σε ρυθμούς ρεκόρ το «Νίκος Καζαντζάκης»: Πάνω από 60.000 επιβάτες και έως 400 πτήσεις την ημέρα!

Σε ρυθμούς κορύφωσης λειτουργεί πλέον το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»...

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ -Πακέτο κοντά στα 2 δισ. και τελική ημερομηνία εκλογών

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...