Η πρόταση των εμπόρων στον Πρωθυπουργό να ανοίξει η αγορά της Κρήτης στις 18 Δεκεμβρίου

Το άνοιγμα της τοπικής αγοράς από τις 18 Δεκεμβρίου στην Κρήτη ζητάει ο εμπορικός κόσμος του νησιού. Ήδη έχει συνταχθεί επιστολή η οποία θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με πρόταση να ανοίξει η αγορά με βάση υγειονομικά κριτήρια.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Πολιουδάκης, «ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να ανοίξει τα καταστήματα στην Κρήτη από τις 18 Δεκεμβρίου. Εξάλλου, η Κρήτη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της χώρας και τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τηρώντας μέτρα και πρωτόκολλα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού».

Σχολιάζοντας την εφαρμογή του μοντέλου click away στο λιανεμπόριο πρόσθεσε πως «το click away είναι το εμπόριο του πεζοδρομίου. Δεν μπορεί να δουλέψει στην τοπική αγορά γιατί ελάχιστος αριθμός επιχειρήσεων, που δεν ξεπερνάει το 15%, δεν διαθέτουν e – shop. Πρόκειται για ένα σύστημα που εξυπηρετεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές», τόνισε ο κ.Πολιουδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου Θωμάς Παπαδογιάννης ο οποίος επεσήμανε πως «με το click away βρέθηκε ένας τρόπος για να εξυπηρετηθούν μεγάλα καταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες».

Η επόμενη ημέρα στην πραγματική οικονομία και το λιανεμπόριο ειδικότερα φαντάζει δυσοίωνη με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου να τονίζει πως «είναι το τελειωτικό χτύπημα. Ελάχιστες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μετά το lockdown».https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.