Πρωταθλητές στις αυξήσεις ενοικίων για κατοικίες τα Χανιά!

Πού κυμαίνονται οι τιμές σε όλη την Κρήτη
Μεγάλες διακυμάνσεις σημειώνονται στις μέσες τιμές ενοικίασης κατοικίας στην Κρήτη από νομό σε νομό και ανάμεσα στις πιο τουριστικές περιοχές με τις λιγότερο τουριστικές περιοχές.

Η επαναφορά στην κανονικότητα της φοιτητικής ζωής και η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας έχει δώσει μερική ώθηση σε κάποιες αστικές περιοχές της Κρήτης ενώ η αναβίωση του τουρισμού ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οργανισμών του τουρισμού στη χώρα φαίνεται να ξεπερνά το ρεκόρ του 2019 ωθεί τις τιμές των ενοικίων σε τουριστικές περιοχές προς τα πάνω.

Σημαντικός παράγοντας για την άνοδο των ενοικίων σε περιοχές της Κρήτης, ειδικά κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν αποτελεί η τάση πολλών ιδιοκτητών ακινήτων στο νησί να προωθήσουν τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης, κάτι το οποίο μειώνει την προσφορά κατοικίας στην αγορά αυτούς που αναζητούν κατοικία προς ενοικίαση.

Αυτό σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά κατοικίας η οποία παραμένει σε αυτά τα επίπεδα εξαιτίας της μειωμένης οικοδομικής δραστηριότητας λόγω αυξημένων οικοδομικών υλικών, δίνει ανοδική ώθηση στις τιμές των ενοικίων στις δημοφιλείς περιοχές του νησιού.

Οι διαφοροποιήσεις ωστόσο από νομό σε νόμο του νησιού είναι εμφανής για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021 καθώς σε κάποιους νομούς σημειώθηκε έντονη ανοδική πορεία και σε άλλους σημειώθηκε αξιοσημείωτη μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας.

Συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας κατά 3,20% καθώς από 7,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η μέση τιμή έφτασε τα 7,74 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο νομό Λασιθίου το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας της τάξεως του -3,80% σε σχέση με το 2021 καθώς από 6,80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το 2021 η μέση τιμή ενοικίασης έφτασε τα 6,54 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο νομό Ρεθύμνου σημειώθηκε επίσης μια αξιοσημείωτη μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας της τάξεως του -7,30% καθώς η μέση τιμή από 8,25 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έφτασε τα 7,65 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το 2022.

Στο νομό Χανίων σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας της τάξεως του 12,40% καθώς η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας, από 6,76 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έφτασε τα 7,60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ενδεικτικά στο Ηράκλειο, στην περιοχή Νέα Αλικαρνασσός, διαμέρισμα 50 τ.μ., ισόγειο, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Μασταμπάς, διαμέρισμα 140 τ.μ., τετάρτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6,43 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Χερσόνησος, διαμέρισμα 100 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Στο νομό Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, γκαρσονιέρα 30 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενοικιάζεται στα 11.67 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Ιεράπετρα, μεζονέτα 150 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4.2 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Σητεία, γκαρσονιέρα 50 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 12 ευρώ ανά τ.μ.

Στο νομό Ρεθύμνου, στο Ρέθυμνο, διαμέρισμα 65 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 14.62 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Μισίρια, διαμέρισμα 51 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 12.75 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Περιβόλια, γκαρσονιέρα 30 τ.μ., ισόγειο, ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στο νομό Χανίων, στα Χανιά, διαμέρισμα 70 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Χαλέπα, διαμέρισμα 46 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 11.96 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Αγία Μαρίνα, διαμέρισμα 89 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 7.87 ευρώ ανά τ.μ..https://www.news247.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.