Προβολή του Ρεθύμνου στο Βελιγράδι

Συναντήσεις και συζητήσεις με τουριστικούς πράκτορες στο Βελιγράδι είχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, κ. Κωσταντίνος Γασπαράκης στο πλαίσιο εκδήλωσης με την επωνυμία “Choose Greece”, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στις 11 Απριλίου 2024 στο Βελιγράδι.

Η εκδήλωση, είχε σαν στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης με παρουσιάσεις ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, προορισμών και
προϊόντων, πληροφορίες για την Κρητική αγορά και ενημερωτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Σερβίας (YUTA), η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σέρβους, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα μας. Ανάμεσα στους δημοφιλής προορισμούς είναι και η Κρήτη

Στο πλαίσιο του workshop, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου καθώς και οι ειδικές μορφές τουρισμού που αφορούν στον Πολιτισμό: Ιστορικά αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, Φύση: Παραλίες, πεζοπορία, ποδηλασία, εναλλακτικές δραστηριότητες, Γαστρονομία: Τοπική κουζίνα, γευσιγνωσία, παραδοσιακά προϊόντα, Χαλάρωση: wellness, ήρεμες τοποθεσίες, Αγορές: Παραδοσιακά προϊόντα, souvenirs, χειροτεχνίες. Η παρουσίαση έγινε στους εκπροσώπους των Σερβικών τουριστικών πρακτορείων, μέσω συναντήσεων και συζητήσεων με στόχο την αναγνώριση των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών τους.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία συνέντευξης και παρουσίασης του προορισμού Ρέθυμνο, σε εκπροσώπους των Σερβικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Κων/νο Γασπαρακη, «το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Σέρβους τουρίστες ,είναι ότι το Ρέθυμνο είναι η μοναδική πόλη στην Κρήτη που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τη θάλασσα και, κατόπιν, σε απόσταση αναπνοής να επισκεφθεί πεζός την πανέμορφη και Πολυπολιτισμική Παλιά Πόλη. Το παραπάνω χαρακτηριστικό φέρνει το Ρέθυμνο στην πρώτη θέση επιλογής προορισμού για τους Σέρβους τουρίστες, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πληθώρα επιχειρήσεων Φιλοξενίας στηρίζουν τη λειτουργία τους αποκλειστικά στη συνεργασία τους με σέρβικα ταξιδιωτικά πρακτορεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.