Για ψευδή κατάθεση ερευνάται ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο

Ημερομηνία:

Ένα χρόνο μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της αξιόποινης πράξης της ψευδούς κατάθεσης στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες διαβίβασε τη δικογραφία σε πταισματοδίκη ενώπιον του οποίου το ποινικά ελεγχόμενο στέλεχος της Hellenic Train θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη διαβίβαση της κατάθεσης του Ιταλού στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, πριν από ένα χρόνο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Τι είχε υποστηρίξει

Με βάση όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας από κοινοβουλευτικές πηγές ο μάρτυρας κρίθηκε από το σύνολο των βουλευτών που ήταν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής απάντησε ψευδώς σε σχέση με την απάλειψη των υποχρεωτικών επενδύσεων της εταιρίας στο δίκτυο, με το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train το 2022.

Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίος ο έλεγχος του μάρτυρα για τα όσα είπε σχετικά με την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας καθώς και με την παραπειστική τηλεοπτική διαφήμιση της Hellenic Train, την οποία περιέγραψε ως «ενδοεταιρική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έχει στείλει και αίτημα στην Εισαγγελία της Λάρισας, ζητώντας να του διαβιβαστεί πιστοποιητικό για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Όπως τονίζουν εισαγγελικές πηγές, αυτό γίνεται διότι ο νόμος προβλέπει σε αδικήματα όπως η ψευδής κατάθεση, πρώτα να κρίνεται αμετάκλητα η κυρία δικογραφία και μετά όποια άλλη δικογραφία εκκρεμεί, με την παραγραφή των αδικημάτων να «παγώνει».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση...

ΗΕλληνική Αστυνομία δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση για την εξάρθρωση της...

«Λαβράκια» της ΑΑΔE σε μεγάλες εταιρείες leasing...

Στόλοι ΙΧ κυκλοφορούσαν παράνομα για χρόνια. Απίστευτα ευρήματα προέκυψαν από...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση...

ΗΕλληνική Αστυνομία δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση για την εξάρθρωση της...

«Λαβράκια» της ΑΑΔE σε μεγάλες εταιρείες leasing...

Στόλοι ΙΧ κυκλοφορούσαν παράνομα για χρόνια. Απίστευτα ευρήματα προέκυψαν από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στη Μεσαρά: Ένας νεκρός από το σοβαρό τροχαίο στα Καπαριανά

Η σύγκρουση Ι.Χ. και αγροτικού ήταν σφοδρή – ο...

Εμίρ Κουστουρίτσα από τα Χανιά

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Εμίρ Κουστουρίτσα από τα Χανιά...

Ηράκλειο:Συνάντηση Δημάρχων Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου

Στο επίκεντρο τα απορρίμματα, ζητήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης των...