Για ψευδή κατάθεση ερευνάται ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο

Ημερομηνία:

Ένα χρόνο μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της αξιόποινης πράξης της ψευδούς κατάθεσης στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες διαβίβασε τη δικογραφία σε πταισματοδίκη ενώπιον του οποίου το ποινικά ελεγχόμενο στέλεχος της Hellenic Train θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη διαβίβαση της κατάθεσης του Ιταλού στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, πριν από ένα χρόνο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Τι είχε υποστηρίξει

Με βάση όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας από κοινοβουλευτικές πηγές ο μάρτυρας κρίθηκε από το σύνολο των βουλευτών που ήταν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής απάντησε ψευδώς σε σχέση με την απάλειψη των υποχρεωτικών επενδύσεων της εταιρίας στο δίκτυο, με το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train το 2022.

Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίος ο έλεγχος του μάρτυρα για τα όσα είπε σχετικά με την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας καθώς και με την παραπειστική τηλεοπτική διαφήμιση της Hellenic Train, την οποία περιέγραψε ως «ενδοεταιρική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έχει στείλει και αίτημα στην Εισαγγελία της Λάρισας, ζητώντας να του διαβιβαστεί πιστοποιητικό για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Όπως τονίζουν εισαγγελικές πηγές, αυτό γίνεται διότι ο νόμος προβλέπει σε αδικήματα όπως η ψευδής κατάθεση, πρώτα να κρίνεται αμετάκλητα η κυρία δικογραφία και μετά όποια άλλη δικογραφία εκκρεμεί, με την παραγραφή των αδικημάτων να «παγώνει».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

400 ευρώ σε 2,2 εκατ. δικαιούχους –...

Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου μίλησε για τις αλλαγές...

Προδιαβήτης: Μια προειδοποίηση που σώζει

Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία...

400 ευρώ σε 2,2 εκατ. δικαιούχους –...

Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου μίλησε για τις αλλαγές...

Προδιαβήτης: Μια προειδοποίηση που σώζει

Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Συνελήφθη επιδειξίας που παρενοχλούσε φοιτήτριες – Βρέθηκαν 500 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Σύλληψη ενός 40χρονου πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς...

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Ανείπωτη τραγωδία, βρέθηκαν και οι έξι σοροί

Οι καταγγελίες για οσμή αερίου και οι δυο αυτόνομοι...