Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίασε δια περιφοράς τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου, με μοναδικό προηγούμενο – μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο-, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τέτοια γεγονότα, εάν μείνουν αναπάντητα, δημιουργούν δυστυχώς νέα τάξη πραγμάτων με ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια κοινότητα. Καταρρίπτουν δεδομένα και αξίες για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει χύσει αίμα.
Τώρα, είναι ακριβώς η στιγμή, που οι διεθνείς οργανισμοί [ΟΗΕ, Ε.Ε, κ.ά] οφείλουν με αποφασιστικότητα να επιτελέσουν το ανθρωποκεντρικό έργο για το οποίο θεσπίσθηκαν. Τώρα, είναι ακριβώς η στιγμή, που κανένας μας δεν πρέπει να μείνει απαθής γιατί… η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος, όπως λέει κι ο νομπελίστας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης. Οφείλουμε, με κάθε τρόπο και με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και να προασπίσουμε τα ιδανικά της Ειρήνης των Λαών, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας και εκφράζει τη αμέριστη συμπαράσταση του στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αλλά και στους Ρώσους πολίτες που αντιτίθενται στον πόλεμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.