Ψήφισμα της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τον αγώνα των αγροτών “

Σε έκτακτη συνεδρίαση προέβη σήμερα, 20-2-2024 το Δ.Σ της Ένωσης ,προκειμένου να εκδοθεί, σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης ,στον αγώνα του αγροτικού κόσμου.

Το κείμενο του ψηφίσματος ,αναφέρει τα εξής

Το κείμενο

“Δεν μπορεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να μείνει μακριά από τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και να μη συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα τους, που καθημερινά διογκώνονται με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τον συνεχώς αυξανόμενο . πληθωρισμό ,που η ίδια μαζί μαζί με τον αγροτικό κόσμο καθημερινά βιώνει.
Η Υπομονή της ,μέχρι σήμερα εστιάστηκε στο ότι ,θα δοθούν λύσεις ικανοποιητικές , από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τους επιτελείς του. .
Δυστυχώς …τα αιτήματα στην πλειοψηφία τους ,δεν ικανοποιήθηκαν, πράγμα που δημιουργεί θλίψη …και απόγνωση .στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι εκείνη που βιώνει σε καθημερινή βάση κατά κυριολεξία ,την αγωνία, την ανασφάλεια και το άγχος της επιβίωσης του κάθε αγροτικού νοικοκυριού , που βρίσκεται στον αγώνα της επιβίωσης και αποφυγής του πλειστηριασμού ,του σπιτιού του.
Είναι πλέον θέμα επιβίωσης, ενός μεγάλου κομματιού του λαού της υπαίθρου καί δεν μας τιμά ως σύνολο πολιτών, να κλείνουμε τα μάτια.
Γι’αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εδώ και τώρα, να πρωτοπορήσει και να σκύψουν στα προβλήματα του λαού της υπαίθρου.
Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στέκεται αλληλέγγυα και συμπαραστέκεται σαυτόν τον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ,γιατί οι αγρότες είναι καταναλωτές, στηρίζουν και την αγορά ,ως ο τρίτος πυλώνας, αλλά προ πάντων την Οικογένεια , την οικονομία αλλά και βασικά την ίδια την Χώρα μας.”