Με ψυχιάτρους ενηλίκων αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Τον κώδωνα του κινδύνου για «επισφαλή και επικίνδυνη τακτική» στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ κρούει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος έχοντας ενημερωθεί για το «προσωρινό», όπως χαρακτηρίστηκε, μέτρο της εφημέρευσης ψυχιάτρων ενηλίκων.

Με επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ και κοινοποίηση στον υπουργείο Υγείας, στην ΔΥΠΕ Κρήτης και στην πρόεδρο της Ψυχιατριακής Εταιρείας Ελλάδος επισημαίνει ότι «βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων είναι διακριτές, με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται η κάθε ειδικότητα».

«Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος υπογραμμίζει πως αυτό η χρήση ψυχιάτρων ενηλίκων σε παιδοψυχιατρική κλινική «δεν έχει αποδώσει σε κανένα νοσοκομείο της χώρας ή διεθνώς, αφού θεωρήθηκε από σύσσωμη από την επιστημονική κοινότητα, ως ένα μέτρο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και κάνει γνωστό πως για το συγκεκριμένο θέμα «δεν ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ» και ζητά «να συμβεί το  συντομότερο δυνατό».

Την ίδια ώρα ψυχίατρος από τον Άγιο Νικόλαο άρχισε ήδη τις εφημερίες στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που έμεινε με έναν γιατρό αυτής της ειδικότητας μετά την παραίτηση του ενός από τους δύο εναπομείναντες γιατρούς οι οποίοι τη στελέχωναν τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική κατάσταση στην οποία εξωθείται το ΕΣΥ επιβεβαιώνεται από τις δραματικές ελλείψεις και το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης αντί να προκηρύξουν νέες θέσεις αυτής της ειδικότητας, προσλάβουν ψυχίατρο (ενηλίκων) από άλλο νομό προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό...

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό...

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον Δήμο Ανωγείων

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...