Public Issue: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ

Στο 14,5% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ . Σύμφωνα με την Public Issue, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%

Public Issue: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ . Σύμφωνα με την Public Issue, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει ……

Στο 14,5% εκτοξεύτηκε η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με την Public Issue, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση στο 3%, Ένωση Κεντρώων με 1,5%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας για τα αποτελέσματα της έρευνας, η τρέχουσα μέτρηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, η οποία καταγράφεται σήμερα στο 39% , ενώ διατηρεί ταυτόχρονα και ανοικτό προβάδισμα 14,5 εκατοστιαίων μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να απορροφά το σημαντικότερο τμήμα της εκλογικής βάσης των τριών νεοπαγών κομμάτων της μνημονιακής περιόδου που αποσυντίθενται (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων). Αυτό σημαίνει, ότι η αποδυνάμωση των τριών κομμάτων της 8κομματικής Βουλής του 2015 λειτουργεί, διττά, υπέρ της ΝΔ και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφενός, διότι η ΝΔ εισπράττει, στο επίπεδο της εκλογικής βάσης, μεγαλύτερο τμήμα της δυσαρέσκειας από την παρούσα διακυβέρνηση.Αφετέρου, διότι η συρρίκνωσή τους διευκολύνει την επίτευξη αυτοδυναμίας από το α’ κόμμα, εξαιτίας της λειτουργίας του εκλογικού νόμου.

Η διαφαινόμενη αδυναμία των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων) να υπερβούν το κατώφλι του 3% σε συνδυασμό με την άνοδο της ΝΔ, φαίνεται να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στη ΝΔ καθώς σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, η ΝΔ μπορεί να συγκεντρώσει από 160 έδρες στο σενάριο της εξακομματικής Βουλής, και από 153 έως 173 στο ενδεχόμενο να έχουμε πεντακομματική Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.