«Πυροσβεστική Παιδεία» στα σχολεία της Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Η Εύα Σημαιάκη παρέδωσε εκπαιδευτικά βιβλία σε συνεργασία με τον συγγραφέα και Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας, Κωνσταντίνο Γραφάκο, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και την πρόληψη από μικρή ηλικία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, η Συντονίστρια στην Περιφέρεια της Κρήτης και Υπεύθυνη Δασικών Πόρων της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Εύα Σημαιάκη , σε μία συμβολική κίνηση, παρέδωσε , την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στον Δ/ντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Εμμανουήλ Μπελαδάκη , βιβλία με τίτλο : «Πυροσβεστική Παιδεία».

Τα βιβλία είναι προσφορά του συγγραφέα, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας Κωνσταντίνου Γραφάκου , ο οποίος στο βιβλίο του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Πυροσβεστική Παιδεία, που απευθύνεται σε όλους και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία, διαμορφώνει ανθρώπους με γνώση για τη σπουδαιότητα της πρόληψης ,της αντίληψης κινδύνου , της αποφυγής του πανικού , της σωστής συνεργασίας με τις δυνάμεις επέμβασης. Επίσης, ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται όλο και πιο απειλητικές.

Ασφαλής κοινωνία είναι η ενημερωμένη κοινωνία”.

Τα βιβλία θα παραδοθούν από τον κ. Μπελαδάκη σε δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αστικού ιστού , ώστε να παιδιά να αποκτήσουν , μέσω των δασκάλων τους , πρόσβαση σε αυτά.

Στην παράδοση των βιβλίων παρευρέθηκαν:

Ο κ. Κώστας Γιαννουλάκης , Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ηρακλείου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και ο κ. Μανώλης Καλοκύρης ,Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας»...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Βραδιά Χορωδιακής Μουσικής | Από τον Χέντελ...

Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και...

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας»...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Βραδιά Χορωδιακής Μουσικής | Από τον Χέντελ...

Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας» και οι «ύποπτοι» για τον θάνατο του Αλέκου Δασκαλάκη

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Συγγνώμη από την Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Φταίει η ρωσική επιθετικότητα»

Το Κίεβο δεσμεύεται να μην ξανασυμβεί όμοιο περιστατικό και...

Εορτολόγιο 6 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...