Στο “κόκκινο” η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Τρεις γιατροί για πάνω από 90 ασθενείς και κενές θέσεις που το Υπουργείο δεν προκηρύσσει!

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζελείου καθώς η υποστελέχωση έχει χτυπήσει “κόκκινο” και οι κενές θέσεις εξακολουθούν να μην προκηρύσσονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κρήτη, με πάνω από 95 ασθενείς, στελεχώνεται με τρεις μόλις γιατρούς – διευθυντή, υποδιευθυντή και μια ειδικευόμενη γιατρό. Τί γίνεται όταν προκύψει κάτι απρόβλεπτο; Η ευθύνη πέφτει σε δύο ή ακόμη χειρότερα … σε έναν, όπως έγινε και προ ημερών, όταν δύο από τους τρεις γιατρούς “βγήκαν εκτός” για σοβαρούς λόγους.

Όπως λέει στο Cretalive ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθων Βενιζελείου, Γιάννη Πλουμής, μέσα στη Μ.Εβδομάδα ο ίδιος συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου εκθέτοντάς του το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Όπως αναφέρει, από την πλευρά του διοικητή υπήρξε δέσμευση για προκήρυξη θέσεων γιατρών από το Υπουργείο, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα.

Ο κ.Πλουμής πάντως, επιβεβαιώνοντας την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” αναφέρει στο Cretalive ότι προ ημερών στη Μονάδα η κατάσταση ήταν τέτοια ώστε “αν γινόταν “στραβή”, δε θα προλάβαιναν”!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και ένα χρόνο, η Μονάδα λειτουργεί στα όριά της, χωρίς πάντως να τίθεται θέμα για τη λειτουργία της η οποία είναι μονόδρομος λόγω της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται και είναι απαραίτητη για τη ζωή των ασθενών.

ΠΗΓΗ: CRETALIVE NEWS
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκδήλωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ - ΝΕΠΑΛ, Το ρετιρέ του κόσμου!!! Πέμπτη...

Ρέθυμνο: 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από...

Ένας 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το βράδυ του...

Εκδήλωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ - ΝΕΠΑΛ, Το ρετιρέ του κόσμου!!! Πέμπτη...

Ρέθυμνο: 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από...

Ένας 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το βράδυ του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκδήλωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ - ΝΕΠΑΛ, Το ρετιρέ του κόσμου!!! Πέμπτη...

Ρέθυμνο: 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από οξεία μέθη σε γάμο

Ένας 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το βράδυ του...

Δήμος Ηρακλείου:Ζεστασιά και χαμόγελα στην εκδήλωση «Ένα Δέντρο Γεμάτο Παιδικά Χαμόγελα»

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η ενίσχυση και η συνέργεια, απλώνει ένα...

Aλέξανδρος Μαρκογιαννάκης:Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων Την Παρασκευή...