“Moντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στην Μεσόγειο: Κοινός Τόπος και Παράλληλες Ιστορίες”

Ημερομηνία:

Η Ένωση Αρχιτεκτόνων της Μεσογείου (UMAR – Union of Mediterranean Architects – Architectes de la Méditerranée) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών  – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (CAM), την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολ Κρήτης / School of Architecture ΤU Crete), το Ερευνητικό Εργαστήριο CRISIS του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (arch.uoi) και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (UIA Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων), καθώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και το ΤΕΕ-ΤΔΚ διοργανώνουν το Συνέδριο Modern Architectural Heritage of the Mediterranean: Common Grounds – Parallel Stories. 

Πάνω από εξήντα αρχιτέκτονες από τις χώρες της Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, θα συζητήσουν, ίσως για πρώτη φορά, για την μοντέρνα αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μεσογείου, αυτά που μοιραζόμαστε και όσα μας διακρίνουν. 
Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, το συνέδριο φιλοξενεί τις διαλέξεις των προσκεκλημένων Michelangelo Sabatino, Καθηγητή στο Illinois Institute of Technology και Jean-François Lejeune, Καθηγητή στο Miami School of Architecture. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στις 12-13 Οκτωβρίου 2024 και διοργανώνεται στα πλαίσια των εορτασμών των 30 χρόνων της UMAR. 

Η παρακολούθηση είναι ανοικτή στο κοινό. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:  https://umar.org/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό...

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο αφορά σε στρατηγική σύμπραξη 28...

Άδειασε η Κρήτη από … μετανάστες! 700...

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Αγυιά βρίσκονται περίπου 30...

Χανιά: Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό...

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο αφορά σε στρατηγική σύμπραξη 28...

Άδειασε η Κρήτη από … μετανάστες! 700...

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Αγυιά βρίσκονται περίπου 30...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη η Κρήτη και το 2026 στις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα

Γαλάζια Σημαία 2026: Ρεκόρ για την Ελλάδα με 624...

Eurovision 2026: Η «κατάρα» της 6ης θέσης του Ακύλα και ο παράγοντας televoting

Η σειρά εμφάνισης του Μεγάλου Τελικού της Eurovision ανακατεύει...

Εκδήλωση για την Κατάθλιψη και το Άγχος στην Ενήλικη Ζωή από το Δήμο Ηρακλείου

Παρασκευή 22/5, στις 19:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων...