“Πνίγηκαν” ξανά τα Χανιά

Ημερομηνία:

Στην δυτική Κρήτη από όπου και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ της περασμένη Δευτέρας, επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από το Ηράκλειο, όπου άνθρωποι κινδύνευσαν, κατοικίες και δρόμοι πλημμύρισαν και περιουσίες καταστράφηκαν, τα Χανιά βρέθηκαν και πάλι στο μάτι της “ψυχρής λίμνης” με έντονες καταιγίδες.

Το νερό που “έπεσε” ήταν τόσο ώστε οι δρόμοι – και ειδικά ο κόμβος του Κλαδισού- να μετατραπούν σε “ποτάμια” ενώ σε πολλά σημεία η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη.

Μάλιστα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και με πτήσεις, καθώς σε τρεις περιπτώσεις τα αεροσκάφη αντί για το “Δασκαλογιάννης” προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ σε μια περίπτωση το αεροπλάνο επέστρεψε στην Αθήνα.

Σημειώνεται, πώς σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά δέχθηκε 10 κλήσεις, επτά για αντλήσεις υδάτων και δύο για διασώσεις ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή στο Ηράκλειο, η Υπηρεσία, δέχθηκε ακόμα 10 κλήσεις με τις τέσσερις να αφορούν άντληση υδάτων.

Συνολικά πάντως, το Πυροσβεστικό Σώμα από το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου 2020 έως σήμερα το πρωί δέχθηκε 298 κλήσεις για παροχή δυνσρομής-βοήθειας.

Παραμένει ο “συναγερμός’ για τη Δυτική Κρήτη

Για μεγάλα ύψη βροχής μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Δυτική Κρήτη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα και με την σημερινή πρόγνωση βροχές και καταιγίδες περιμένουμε κυρίως στην Κρήτη.
Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Βόρεια και Δυτική Κρήτη όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Καβοντρόρο και το Μυρτώο Πέλαγος 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και έως 6 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Πηγή cretalive.gr
Φωτογραφία zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει ...

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει ...

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού – Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης

Αυξημένα περιστατικά κορονοϊού και νοσηλείες στα νοσοκομεία καταγράφονται το...

Έμφυλη βία: Τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης πριν από τη σωματική βία

Μια σχέση μπορεί να γίνει κακοποιητική πολύ πριν εμφανιστεί...

Έχει πρόσημο ο πατριωτισμός;

Αποτελεί ασφαλώς σύμπτωση, αλλά ο ενθουσιασμός των Ελλήνων για...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως 30 ημέρες – Πότε θα ενεργοποιείται

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...