Rafale – Αντιπολιτευτικά «βέλη» για το «γαλάζιο φάουλ» με την οικειοποίηση της αγοράς των μαχητικών

Ημερομηνία:

Για ντροπή και εθνική καπηλεία κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για μικροπρέπεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Από το μένος το αντιπολιτευτικό απέναντι στην κυβέρνηση αρνείται να δει ότι πράγματα που συνιστούν επιτυχία της χώρας σε μια σειρά από σημεία και επίπεδα και τομείς, αντί να τα αποδέχεται και να τα ενισχύει τοποθετείται απέναντι» τόνισε.

Την έντονη αντίδρασή του στην επικοινωνιακή αξιοποίηση της τελετής παραλαβής των RAFALE από τη ΝΔ, εκφράζει και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στηρίξαμε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας με την αγορά των αεροπλάνων Rafale, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Είναι όμως ντροπή οι αγορές αυτές που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΚΚΕ ανέβασε σποτ με τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ και το «Άννα μην κλαις», καυτηριάζοντας το «γαλάζιο φάουλ».

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν» τόνισε το ΚΚΕ.

«Όσοι λοιπόν ‘κοιτάξουν σήμερα προς τα πάνω’ δεν θα δουν μόνο την επικοινωνιακή φιέστα μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή, θα δουν παράλληλα και ένα δυσοίωνο μέλλον για την χώρα μας και τους πολίτες της», ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μίνι ανασχηματισμός: Ο Κώτσηρας στη θέση του...

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Παραμένει στη θέση του...

Πυκνώνουν οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για εκλογές...

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις εξελίξεις...

Μίνι ανασχηματισμός: Ο Κώτσηρας στη θέση του...

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Παραμένει στη θέση του...

Πυκνώνουν οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για εκλογές...

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις εξελίξεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

100 ημέρες πολέμου στον Κόλπο που γονάτισε την παγκόσμια οικονομία

Οι 100 μέρες που άλλαξαν τον Κόλπο. Ενα άλλο Ιράν...

Καιρός: Αυτός θα είναι ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα που θα φέρει το φαινόμενο El Niño

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Τα...

Επίδομα παιδιού 2026: Αυτές είναι οι 3 νέες αλλαγές που έρχονται στην καταβολή της τρίτης δόσης

Τρεις κατηγορίες δικαιούχων κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πληρωμής. Αντίστροφα μετρά...