Rapid test : Σκέψεις για επέκτασή τους και στα σπίτια – Αύριο θα συζητηθεί στην επιτροπή

Ημερομηνία:

Την επέκταση των rapid test, τόσο στοχευμένα όσο και στον γενικό πληθυσμό, για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού, φαίνεται ότι προκρίνουν μέλη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια άρση μέτρων του lockdown.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επανεξεταστούν κάποια μέτρα του lockdown που είναι σε ισχύ.

Αναφορά στη δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το rapid test για τον κοροναϊό έκανε σήμερα και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown.

«Τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing», δήλωσε ο κ. Γώγος, μιλώντας στο Open.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας σχολίασε: «Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας. Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid test)».

Η πρόταση είναι να αυξηθούν τα τεστ, με βάση το μοντέλο της Αυστρίας, η οποία διενεργεί σε ένα 24ωρο 3,5 εκατομμύρια ελέγχους, ανέφερε πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα iefimerida. «Πάμε για γενίκευση της χρήσης τους. Θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται ένα τεστ, να το κάνει το πρωί στο παιδί του και μετά να το στέλνει στο σχολείο», ανέφερε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το κόστος θα ανέρχεται σε 2,5-3 ευρώ.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι, πέρα από τη δυνατότητα να διενεργεί κάποιος μόνος του το τεστ για τον κοροναϊό, θα δρομολογηθούν στοχευμένοι έλεγχοι στον τουρισμό, στα σχολεία και σε εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταξύ άλλων, ενώ θα επεκταθούν και εκείνα που γίνονται σε πλατείες.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 100.000-150.000 τεστ την ημέρα, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το «άνοιγμα» όταν αυτό αποφασιστεί και, στη συνέχεια, να περάσουμε στο επίπεδο που θα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το τεστ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκδίδεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις...

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προκήρυξη...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...

Εκδίδεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις...

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προκήρυξη...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...