Ρέθυμνο:40/ήμερο Ιερό Μνημόσυνο Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη.

Ημερομηνία:

40/ΗΜΕΡΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΛΕΔΑΚΗ
ΣΤΑ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΑ
27 Απριλίου 2025

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 27ης Απριλίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, όπου τελέσθηκε και το 40/ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του επί εξηκονταετία και πλέον διατελέσαντος Εφημερίου των Μυριοκεφάλων, αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, με λόγους καρδιακούς, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Ιωάννου Λελεδάκη, που, όπως είπε, σφράγισε την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στο εκκλησιαστικό έργο και την προσφορά, αλλά σε όλα τα θέματα και ζητήματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία, στα οποία έδωσε ένα δυναμικό «παρών».

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι η φράση της ομολογίας του Αποστόλου Θωμά -«ο Κύριός μου και ο Θεός μου»- θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η γενεσιουργός δύναμη, αλλά και το καταστάλαγμα μιας αφοσιωμένης ιερατικής διακονίας ενός άξιου εργάτη του Ευαγγελίου του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ταυτόχρονα τις θερμές ευχαριστίες προς τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου για όλα όσα προσέφερε, καθώς και τα θερμά συγχαρητήρια στην καλή λευϊτική του οικογένεια, διότι συνεχίζουν την ιερή αυτή παρακαταθήκη και δίδουν την καλή μαρτυρία στον τόπο μας και όχι μόνο.

Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παραβρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, οικείοι, φίλοι και γνωστοί του μακαριστού π. Ιωάννου Λελεδάκη, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης μετά της συζύγου του, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης κ. Νικόλαος Αγριμάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διοικητής του Π.Α.Γ.Ν.Η κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Κωσταντίνος Δανδουλάκης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κρήτη.

Ευχόμαστε η μνήμη του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη να είναι αιώνια, μετά των δικαίων και των αγίων, και το δυναμικό παράδειγμά του, ολόφωτο και διαρκές, να εμπνέει τις αποφάσεις και την πορεία όλων μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα καραβιά μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες

Μια ακόμη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:30...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα...

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...

Νέα καραβιά μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες

Μια ακόμη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:30...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα...

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα καραβιά μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες

Μια ακόμη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:30...

«Διαδρομές στην τέχνη»: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Η έκθεση οργανώνεται σε τρεις διαδρομές-ενότητες, που αναπτύσσονται στους...

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που εφηύρε το σωτήριο τεστ Παπ

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα για την αγορά εισιτηρίων από τους φίλους του ΟΦΗ

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...