Ρέθυμνο:5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων από το Μουσικό Καρπό

Ημερομηνία:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Το Ρέθυμνο για 5η χρονιά θα υποδεχτεί μουσικούς & μουσικόφιλους σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ που επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων σε σχέση με πέρυσι, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, αλλά κυρίως, τις ημέρες μουσικής δημιουργίας με την ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση των σεμιναρίων από μαθητές/σπουδαστές και ακροατές στα μουσικά όργανα της επιλογής τους.
Το Ρέθυμνο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πλημμυρίσει από μουσική και μουσικούς στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και στην αίθουσα εκδηλώσεων Παντελή Πρεβελάκη. Οι εκδηλώσεις κάθε βράδυ θα ξεκινούν 20:15 και θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι Φιλαρμονικές – Χορωδίες & τα διάφορα Μουσικά σύνολα θα γεμίσουν με γνωστές μελωδίες τη πόλη μας στις 09 – 10 – 11 & 12 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας ότι οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική είναι το καλύτερο μέσω για να μπορούν φορείς να νιώθουν ότι, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την εκπαιδευτική & πολιτιστική ανέλιξη του τόπου τους, καθώς και στη πολύχρονη πολυεπίπεδη προσφοράς στη πόλη τους.

«Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας»

Παράλληλα ο Μουσικός Καρπός στα πλαίσια της εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών-σπουδαστών και νέων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιήσει Μaster Classes (κύκλο σεμιναρίων), στις 9-10-11&12 Ιουλίου 2023 στα μουσικά όργανα:
Φλάουτο – Κλαρινέτο – Σαξόφωνο – Τρομπέτα-Κόρνο-Τρομπόνι-Τούμπα & Πιάνο, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
Επίσης θα υπάρξει θεματικό πεδίο με θέμα: “Ερμηνεία και σωστός τρόπος μελέτης”.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1MW5gAJkjMwYfewC6F5RaMNpP2PwfQ53_-OlsBU7rTF0/edit. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, θα πραγματοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη των: Δήμο Ρεθύμνης-Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου-Επιμελητήριου Ρεθύμνου-ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων και του Ομίλου Grecotel.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ
Αντώνης Μαυράκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο : Έφυγε από τη ζωή ο...

Στα 93 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο...

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...

Ρέθυμνο : Έφυγε από τη ζωή ο...

Στα 93 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο...

Ιστορική υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου τον...

Για πρώτη φορά από την κατασκευή και ολοκλήρωση του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το καθημερινό περπάτημα συνδέθηκε...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. διεθνών αφίξεων – Άνοδος 6,2% στον τουρισμό

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...