Ρέθυμνο:Αγιοκυριακάτικες πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Επιστρέφουν το φετινό Ιούλιο οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργανώνει στο Χώνος Μυλοποτάμου στις αρχές Ιουλίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος».

Οι φετινές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο – όπως κάθε χρόνο- «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» που στηρίζονται τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης όσο και από τον δήμο Μυλοποτάμου, περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής και μινιατούρας και φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες.

Οι φετινές εκδηλώσεις στην ορεινή γωνιά του Μυλοποτάμου ανοίγουν με δυο αδέλφια, που η φήμη τους έχει ξεπεράσει την Κρήτη. Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης και το συγκρότημα τους έρχονται την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στο Χώνος Μυλοποτάμου γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η κρητική, η παραδοσιακή μας μουσική είναι ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων. Στην χοροεσπερίδα, που η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 2 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, υποδεχόμαστε το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Ο Χανιώτης καλλιτέχνης μας καλεί να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και με τη φωνή του και τους ήχους του βιολιού του να μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη. Θα χορέψει ο Λαογραφικός Όμιλος του Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Και οι δυο συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9:30 το βράδυ.
Παράλληλα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής, επεξεργασίας πέτρας, κεραμικής και μινιατούρας από τους Αλκυόνη Φλουρή, Ειρήνη Γεμιστού, Ρεγγίνα Πετούση, Μανώλη Ρουμπάκη και Δημήτρη Μέμο.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν το Σάββατο 2 Ιουλίου και θα συνεχιστούν

και την Κυριακή 3 Ιουλίου.
Τέλος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο Χώνος Μυλοποτάμου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 07:30 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.