Ρέθυμνο:«Αλυσίδα απομόνωσης»,φωτογραφικό έργο κατά του καπνίσματος χάρισε την πανελλήνια πρωτιά στο δημοτικό σχολείο Λιβαδίων

Την 1η θέση κατέλαβε η Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων Μυλοποτάμου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, «Για μια ζωή χωρίς κάπνισμα».

Οι μαθητές των Λιβαδίων διαγωνίστηκαν μαζί με μαθητές από εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα για να περάσουν το μήνυμα σε συνομήλικους και μεγαλύτερους για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Το περιεχόμενο του διαγωνισμού, τους είχε κινητοποιήσει μήνες νωρίτερα κι εργάστηκαν πάνω σε αυτό με τον δάσκαλο τους Γιώργο Κυρίτση και την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης Άννα-Μαρία Μαγκαφουράκη. Αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά κι έστειλαν στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,να αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή ως οι καλύτερες του διαγωνισμού.Έτσι,το έργο των μικρών μαθητών του σχολείου Λιβαδίων,με τίτλο ««Αλυσίδα απομόνωσης»,κέρδισε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό.

Η απονομή του βραβείων στα τρία πρώτα έργα πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη,στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του σχολείου Λιβαδίων που ταξίδεψε από την Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό.Εκτός από το χρηματικό έπαθλο και τα δώρα που προσφέρθηκαν στους μαθητές,η καλύτερη ανταμοιβή τους είναι η πρωτιά που κατέκτησαν για την ομαδική προσπάθεια τους.https://rethnea.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.