Ρέθυμνο : Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αντιπεριφέρεια για το περιστατικό βίας

Ημερομηνία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ. του συλλόγου καταδικάζει τον προπηλακισμό με απειλές , τραμπουκισμούς και επιθετική συμπεριφορά ομάδας πολιτών που την Τρίτη 2/4/2024 το πρωί εισήλθαν με άγριες διαθέσεις στο κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθυμνου για να διαμαρτυρηθούν , κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και επιτέθηκαν σε υπαλλήλους που ήταν εκεί. Για αρκετή ώρα απειλούσαν και απαιτούσαν να ανοίξει άμεσα ο δρόμος στο φαράγγι του Κοτσυφού, στο οποίο έχει γίνει κατολίσθηση κι έχει αποκοπεί η κυκλοφορία.

Όταν οι υπάλληλοι προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο και κινήθηκαν απειλητικά με φωνές , χειρονομίες και βρισιές παρουσία της αστυνομίας.

Τέτοια περιστατικά εναντίον ανυπεράσπιστων υπαλλήλων είναι κατακριτέα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Ειδικά όταν αυτοί οι ελάχιστοι υπάλληλοι μηχανικοί παρα την τραγική υποστελεχωση και τα περιορισμένα μέσα που έχουν, συνεχώς αστυνομευουν και συντηρούν τους δρόμους αυτούς που έχουν ανοιχτεί πριν από 60 χρόνια χωρίς μελέτες, με εκρηκτικά μέσα, ανάμεσα από τα φαράγγια για να ενώνουν τον βορρά με τον νότο του νομου.

Τις πολιτικές αποφάσεις για το άνοιγμα την διέλευσης μέσα από το φαράγγι ή μια νέα χάραξη ασφαλέστερη χωρίς τον κίνδυνο πτώσεων βράχων, δεν τις παίρνουν οι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι.
Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση.

Για το λόγο αυτό καλούμε τη διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς τέτοια απαράδεκτα γεγονότα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επτά νέοι αγροτικοί ιατροί σε Κέντρα Υγείας...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η ενίσχυση των δομών Υγείας του Ρεθύμνου...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης η ένταξη...

Την απόφαση ένταξης του έργου για την «Ανέγερση Διώροφου...

Επτά νέοι αγροτικοί ιατροί σε Κέντρα Υγείας...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η ενίσχυση των δομών Υγείας του Ρεθύμνου...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης η ένταξη...

Την απόφαση ένταξης του έργου για την «Ανέγερση Διώροφου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν έως 900 ευρώ στα τέλη Ιουνίου

Περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες αναμένεται να λάβουν το έκτακτο...

Πανελλαδικές 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων για όσο διαρκέσουν οι εξετάσεις

Μήνυμα Ζαχαράκη: «Παιδιά μιλήστε, συνεχίστε με επιμονή να διεκδικείτε...