Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης από την ετοιμορροπία του κτιρίου της Πολεοδομίας

Ημερομηνία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
Τεράστιους κινδύνους για εργαζόμενους, επισκέπτες των υπηρεσιών αλλά και για τους περαστικούς της πολυσύχναστης οδού Δημητρακάκη, εγκυμονεί η κατάσταση του κτηρίου που στεγάζει την πολεοδομία του Δήμου και την γεωργική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας.
Οι εκατοντάδες αμέριμνοι περαστικοί θα άλλαζαν δρόμο αν σήκωναν το κεφάλι να αντικρίσουν την εικόνα που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που μας έστειλαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές. Ο οπλισμός στα μπαλκόνια έχει υποστεί εκτεταμένη οξείδωση και έχει απογυμνωθεί από το σκυρόδεμα. Ούτε σεισμός δεν χρειάζεται για να γκρεμιστούν. Έχει συμβεί κάμποσες φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις, που από τύχη δεν είχαμε θύματα. Εδώ όμως λόγω του πολυσύχναστου σημείου οι πιθανότητες να έχουμε την ίδια τύχη είναι πολύ περιορισμένες.
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα μπαλκόνια. Αποκόλληση σοβάδων έχει συμβεί και μέσα στο κτίριο. Το κτίριο ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Δήμος και περιφέρεια το νοικιάζουν για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους. Όπως μαθαίνουμε η πολεοδομία έχει ήδη βεβαιώσει και επίσημα τα προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου, που είναι πολλά και μεγάλα. Σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών η ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση είναι η κατεδάφιση και η εκ νέου κατασκευή. Λύση που υποχρεωτικά θα οδηγήσει και στην αποκατάσταση των παρανομιών και των υπερβάσεων των συντελεστών δόμησης. Η διατήρησή τους (των παρανομιών) είναι το κίνητρο για να γίνονται και δεύτερες σκέψεις, απαράδεκτες για μας, περί διατήρησης και στατικής ενίσχυσης. Φαίνεται ότι αυτή η διχογνωμία καθυστερεί τις οριστικές μελέτες για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από το υπουργείο.
Ανεξάρτητα όμως από αυτά είναι κατεπείγουσα ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης των μπαλκονιών και ότι άλλο χρειάζεται για να προστατευτεί η ζωή των αμέριμνων περαστικών.
Να μεταστεγαστούν κατεπειγόντως οι υπηρεσίες της πολεοδομίας και της γεωργικής υπηρεσίας για να προστατευτεί η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων και των επισκεπτών.
Οι αρμόδιοι είναι γνωστοί και οι ευθύνες για την μεγάλη ήδη καθυστέρηση τεράστιες. Ας βιαστούν πριν γίνουν και μοιραίες.
Ρέθυμνο 7/8/2023
Μανούσος Μανουσογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος με την
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Δήλωση Μανώλη Χνάρη για την εκλογή του...

Δήλωση Βουλευτή Μανόλη Χνάρη Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνης του...

«Φαύστα»: 3 τελευταίες παραστάσεις! Δεν θα δοθεί...

Μετά από 15 άκρως επιτυχημένες παραστάσεις και ενθουσιασμένες αντιδράσεις...

Ρέθυμνο:Δήλωση Μανώλη Χνάρη για την εκλογή του...

Δήλωση Βουλευτή Μανόλη Χνάρη Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνης του...

«Φαύστα»: 3 τελευταίες παραστάσεις! Δεν θα δοθεί...

Μετά από 15 άκρως επιτυχημένες παραστάσεις και ενθουσιασμένες αντιδράσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Υπουργού και της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στα Χανιά

Τα Χανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...

Νέα εποχή για την κρουαζιέρα στον Άγιο Νικόλαο με την ένταξη του λιμανιού στα 7ήμερα δρομολόγια της Celestyal

Μανώλης Μενεγάκης: «Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης η κρουαζιέρα για τον...

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από ατύχημα με ηλεκτρικά πατίνια

Πρόκειται για δύο ξεχωριστά πολύ σοβαρά ατυχήματα Δύο παιδιά νοσηλεύονται...