Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Περιφέρειας για το Φαράγγι του Κουρταλιώτη

Ημερομηνία:

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνης, ενημερώνει το κοινό, ότι το πρωί της 28-01-2025 παρατηρήθηκε εκ νέου κατολίσθηση βράχων στο φαράγγι του Κουρταλιωτη πλησίον της εκκλησίας Αγίου Νικολάου.

Από ύψος άνω των 100μ από του καταστρώματος της οδού ,κατολίσθησαν βράχια και πέτρες, καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος της οδού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία η οποία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Τα αίτια της νέας κατολίσθησης διερευνώνται από την υπηρεσία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα .

Όπως έχουμε ενημερώσει τα φαράγγια Κοτσιφού και Κουρταλιώτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνα λόγω έντονου γεωμορφολογικού ανάγλυφου, κατακερματισμένα πετρώματα ,απότομες κλίσεις πρανών, ρήγματωμενες ζώνες κλπ. Τα προβλήματα ωστόσο ,εντείνονται και από την παράνομη βόσκηση αμνοεριφίων ,πράγμα που επισημαίνεται και σε έκθεση της ΕΑΓΜΕ ,για την εκτίμηση επικινδυνότητας φαινομένων βραχοπτώσεων στο φαράγγι Κουρταλιώτη , το οποίο έχουμε και μείς επισημάνει επανειλημμένως και δια του τύπου .

Η Υπηρεσία μας άμεσα ενημέρωσε τους αρμοδίους ,να ειδοποιήσουν τους κτηνοτρόφους που παράνομα χρησιμοποιούν τα πρανή για βόσκηση να τα απομακρύνουν τάχιστα. Καλούμε τους κτηνοτρόφους να αναλογιστούν το μερίδιο της ευθύνης τους και να τα απομακρύνουν .

Επιπλέον παρακαλούνται οι οδηγοί να οδηγούν με σύνεση ,καθότι τα έργα που γίνονται στα φαράγγια είναι για λόγους μετριασμού και όχι εξάλειψης του κινδύνου.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Κοπή Αγιοβασιλόπιτας από τους Δότες Ζωής

Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι! Αγαπητοί φίλοι του ΣΕΑ Ν....

Η ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα...

Την απερίφραστη καταδίκη της στην κλειτοριδεκτομή και σε κάθε...

Ρέθυμνο:Κοπή Αγιοβασιλόπιτας από τους Δότες Ζωής

Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι! Αγαπητοί φίλοι του ΣΕΑ Ν....

Η ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα...

Την απερίφραστη καταδίκη της στην κλειτοριδεκτομή και σε κάθε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hράκλειο:Σύλληψη ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ηράκλειο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε...

ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης : Στην μνήμη της 13χρονης Δήμητρας Καρτάκη

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Τμήματος Δυτικής Κρήτης εκ μέρους...

Νέος μεγάλος σεισμός αισθητός και στην Κρήτη

4,9 Ρίχτερ στην Αμοργό κούνησαν το Ηράκλειο Νέος ισχυρός σεισμός,...