Ρέθυμνο:Απονομή βραβείων για τα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαδικτυακό παιχνίδι για τον εορτασμό της Αρκαδικής Εθελοθυσίας

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 , στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η απονομή των βραβείων στα σχολεία, που διακρίθηκαν στο 3o διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων για την επέτειο του Αρκαδίου, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης , η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 154 ης Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Μητρόπολη Ρεθύμνης όρισαν ως βραβείο έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρεις για τα τρία πρώτα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και τρεις υπολογιστές για τα τρία πρώτα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απονομή των βραβείων στα σχολεία, που διακρίθηκαν, πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, το Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη, την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης αρμόδια για θέματα παιδείας, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, κ. Λάμπρο Καρβούνη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, κ. Βασσάλο. Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Στο παιχνίδι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συμμετείχαν 14 σχολεία, τους γρίφους του παιχνιδιού δημιούργησε ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Δερεδάκης. Την πρώτη θέση κατέλαβε ομάδα «Ιστοριομνήμονες» του 15ου Δημοτικού Σχολείου με υπεύθυνο δάσκαλο τον κ. Πρωτογεράκη , τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα «Μικροί Ήρωες» του 14ου Δημοτικού Σχολείου με υπεύθυνο δάσκαλο τον κ. Μάμαλη και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα «Μπουρλοτιέρηδες» του Δημοτικό Σχολείου Σπηλίου με υπεύθυνη δάσκαλα την κα. Δαμιανάκη.

Στο παιχνίδι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν 6 σχολεία και τους γρίφους δημιούργησε ο εκπαιδευτικός κ. Ηλίας Λουλούδης. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα «Χορδές, πλήκτρα και δοξάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια» του Μουσικού Σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Πίτερη, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα «Μπουρλοτιέρηδες» του ΓΕΛ Ατσιποπούλου με υπεύθυνη την κα. Ηλιάκη και την τρίτη θέση μοιράστηκαν η ομάδα «Αρκαδιανοί» του ΓΕΛ Περάματος με υπεύθυνη την κα Παναγιωτάκη και η ομάδα «Μαρκοφόροι Κυνηγοί» του Πειραματικού Λυκείου με υπεύθυνη την κα Μανιουδάκη. Τεχνολογικά τα δύο παιχνίδια υποστήριξε ο κ. Μανώλης Μεταξάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και...

Συνεδρίαση της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης, με...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Κατόπιν προσκλήσεως και με την άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου...

Ρέθυμνο:Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και...

Συνεδρίαση της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης, με...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Κατόπιν προσκλήσεως και με την άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...