Ρέθυμνο:Άρχισε το Β´ Συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με την παρουσία του Εκπροσώπου της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, των Εντιμοτάτων Αρχόντων του τόπου, του Ελλογιμωτάτου Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Κρήτης, ακαδημαϊκών και πολυπληθούς ακροατηρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ορθόδοξος Εκκλησία». Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίας προήδρευσε υποδειγματικά ο Ελλογιμώτατος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης.

Αρχικά αναγνώστηκε, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Μακάριο, το Σεπτό Μήνυμα της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Εν συνεχεία, απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί της Βιοηθικής, ο οποίος και περιέγραψε αδρομερώς την θεματική του Συνεδρίου και έθεσε τους προβληματισμούς από την πλευρά της Ορθοδόξου Θεολογίας.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, της Ευγενεστάτης κυρίας Μαρίας Λιονή, Αντιπεριφερειάρχου Κρήτης, εκ προσώπου του Περιφερειάρχου Κρήτης Εντιμολογιωτάτου Άρχοντος Εξάρχου της Μεγάλης Εκκλησίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Εντιμοτάτου κ. Νεκταρίου Παπαδογιάννη, Αντιδημάρχου Παιδείας, εκ μέρους του Δημάρχου Ρεθύμνου, κ. Γεωργίου Μαρινάκη, και του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής κ. Γεωργίου Κοντάκη, Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έληξε με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η οποία έλαβε χώρα μέσω μιας εντυπωσιακής βιντεοπροβολής, όπου μέσα από ένα πανόραμα λόγου, εικόνας και ήχου το ακροατήριο ήρθε σε επαφή με το αχανές και, εν πολλοίς, αχαρτογράφητο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τα προσεκτικά επιλεγμένα παραδείγματα που δόθηκαν από τον ομιλητή έθεσαν και το γενικό περίγραμμα του προβληματισμού για την παράχρηση των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και χάραξαν τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, όχι ασφαλώς με στείρα άρνηση αλλά με γόνιμη διαλεκτική.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Αποσπερίδες’ σε χωριά και Οικισμούς Δήμου Ρεθύμνης...

Με ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού που συνομιλούν με την παράδοση...

Ρέθυμνο:Δικαίωση και συγκίνηση για το έργο της...

Μέσα σε κλίμα ικανοποίησης δικαίωσης για τον πολύχρονο αγώνα...

“Αποσπερίδες’ σε χωριά και Οικισμούς Δήμου Ρεθύμνης...

Με ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού που συνομιλούν με την παράδοση...

Ρέθυμνο:Δικαίωση και συγκίνηση για το έργο της...

Μέσα σε κλίμα ικανοποίησης δικαίωσης για τον πολύχρονο αγώνα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...