Ρέθυμνο:Χαιρετισμός Δημάρχου στην Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας 2024

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Μαρίνα Ρεθύμνου

Αγαπητοί Κύριοι Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής “Παρίσι 2024» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αγαπητοί φίλοι – λαμπαδηδρόμοι
Κυρίες και Κύριοι

Το Ρέθυμνο, ως πόλη της Ελλάδας, της γενέτειρας του Ολυμπιακού ιδεώδους το οποίο μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο, καλωσορίζει την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή, αντάξιες του ισχυρού συμβολισμού της.

Με την πολύτιμη συνδρομή των άξιων λαμπαδηδρόμων μας και την άψογη οργανωτική επιμέλεια της Ελληνικής και Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συντροφεύουμε νοερά την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της προς το Παρίσι , τη διοργανώτρια πόλη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, με το δικό μας μήνυμα Ειρήνης, Αλληλεγγύης, Ενότητας και Συναδέλφωσης των Λαών.
Σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται ο πλανήτης μας λόγω των ενεργών εμπόλεμων συρράξεων, των δραματικών επιπτώσεων της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, των ακραίων ανταγωνισμών, του θρησκευτικού και πολιτικού φανατισμού, που υποβαθμίζουν συστηματικά την ανθρώπινη ζωή, οφείλουμε να συνταχθούμε, καθολικά και επίμονα, με τα ιδανικά και τις αρετές που πρεσβεύει και υπηρετεί ο Ολυμπισμός.

Να πιστέψουμε στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης και διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής, ως τη μόνη ασφαλή εγγύηση αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης του είδους μας.
Τούτη η Φλόγα, είναι ένα ισχυρό σύμβολο ελπίδας και πίστης στις θαυμαστές ικανότητες και αντοχές του ανθρώπου, διαχρονικά.

Ας τις αξιοποιήσουμε, λοιπόν, προς όφελος της ζωής που μοιραζόμαστε στη Γη μας, επιδιώκοντας την επίτευξη μιας ακόμη διαχρονικής διεκδίκησης, την οποία αναδεικνύει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Την Ισότητα των Φύλων.

Στόχο που επιδιώκουμε και στο Ρέθυμνο, με όλα τα διαθέσιμα μέσα: τις κοινωνικές μας δομές, τη συνέργεια μας με πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανωμένες συλλογικότητες και το στρατηγικό μας σχεδιασμό που είναι σταθερά προσανατολισμένος στην εξάλειψη κάθε διάκρισης που πλήττει την κοινωνική μας συνοχή, στην άμβλυνση των ανισοτήτων, στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην προστασία των δικαιωμάτων, των δικών μας και των συνανθρώπων μας, και στη διασφάλιση στης ισότητας σε κάθε έκφραση του κοινού μας βίου.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και η σύντομη στάση της στο Ρέθυμνο όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, να φωτίσει την προσωπική και συλλογική μας συμπόρευση, να ενεργοποιήσει την εσωτερική μας επιθυμία για υπέρβαση των δυσκολιών και να τροφοδοτήσει τη δύναμη μας για αποτελεσματική διαχείριση των κοινωνικών παθογενειών στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.