Ρέθυμνο:Χορηγία εφηβικών και παιδικών παπουτσιών σε κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνης από την Ενωση “Μαζί για το Παιδί”

Τη Δομή Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»), επέλεξε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για να υλοποιήσει την καθιερωμένη της κοινωνική δράση που εδράζεται στη διανομή παιδικών και νεανικών παπουτσιών, τα οποία διατίθενται σε ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά οικογένειες.

Η συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά της Ένωσης, είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Ενεργοποιήθηκε χάρης στην αρμονική συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με αποτέλεσμα τη χορηγία 104 ζευγαριών παπουτσιών «TOMS», για παιδιά ηλικίας 1-18 ετών, στις δύο προαναφερθείσες, σημαντικές κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνης.

Η δράση, εναρμονισμένη με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα πραγματοποιήθηκε στις 21/6/2022 στον χώρο του κτιρίου Κοινωνικής Μέριμνας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Δομή Παροχής Συσσιτίου ανέλαβαν την προώθηση της δωρεάς σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών συμπολιτών μας.

Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά χρήζει ξεχωριστής αναφοράς δεδομένου ότι κατατίθεται σε μία περίοδο οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Το παράδειγμα των δωρητών αξίζει το δημόσιο έπαινο και τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Ρεθύμνης, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννας Ελευθεριάδου – Γκίκα και των κοινωνικών/ κοινωφελών δομών.
Επίσης, πρωτοβουλίες όπως αυτή, έμπρακτης κατάθεσης αλληλεγγύης, συμπόνιας και ανθρωπιάς, είναι αξιομίμητες, αφού τροφοδοτούν αισθήματα ασφάλειας, αποδυναμώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή ενώ παράλληλα εμπνέουν όλους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.