Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 515.000 ευρώ για την συντήρηση δρόμων προς το Ιδαίον Άντρο και το Ορειβατικό Καταφύγιο Ανωγείων

Στην έγκριση χρηματοδότησης συνολικού ύψους 515.000 ευρώ προέβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό τη συντήρηση δύο συνδετήριων οδών προς το Ιδαίον Άντρο και το Ορειβατικό Καταφύγιο Ανωγείων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Άρση επικινδυνότητας επαρχιακής οδού Ανώγεια – Νίδας με το ορεινό καταφύγιο του χιονοδρομικού», ύψους 350.000 ευρώ, καθώς και του έργου με τίτλο «Βελτίωση οδού διασύνδεσης οροπεδίου Νίδας με το σπήλαιο Ιδαίον Αντρο», ύψους 165.000 ευρώ.

Με γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, υπογραμμίζει πως, η αναβάθμιση της προσβασιμότητας προς το Ιδαίον Άντρο και στο, υπό προγραμματισμό, Ορεινό Καταφύγιο Ανωγείων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και τουριστικής αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, πάνω στην οποία εργάζεται ο Δήμος Ανωγείων.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ,για ακόμη μια φορά, στην συμβολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ευχαριστώντας εκ μέρους του Δήμου Ανωγείων, τόσο των Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συνεργασία και τη πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε λάβει μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να πραγματοποιήσουμε διπλή παρέμβαση στο οδικό δίκτυο διασύνδεσης δύο σημαντικότατων σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Ανωγείων.

Η αναβάθμιση της προσβασιμότητας στο σπουδαίας πολιτιστικής σημασίας σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου, αλλά και στο υπό προγραμματισμό Ορεινό Καταφύγιο, εισέρχεται, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης.

Η πρόσφατη χρηματοδότηση για την συντήρηση της οδοποιίας στην επαρχιακή οδό Ανωγείων με το οροπέδιο της Νίδας, σε συνδυασμό με την επιπλέον χρηματοδότηση για τη διασύνδεση, τόσο με το Παγκοσμίου φήμης Ιδαίον Άντρο, όσο και με το Ορειβατικό Καταφύγιο, αποτελούν σημαντικό βήμα στον σχεδιασμό μας για την πολιτιστική και τουριστικής αξιοποίηση του Ορεινού Όγκου του Ψηλορείτη. Στρατηγικός στόχος του Δήμου Ανωγείων, παραμένει η ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος της περιοχής UNESCO. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναβάθμιση αυτών των δύο διαδρομών, που κάθε χρόνο χρησιμοποιούν χιλιάδες επισκέπτες, αποτελεί εξαιρετικής σημασίας.

Εκ μέρους του Δήμου Ανωγείων, θέλω να ευχαριστήσω, για ακόμη μία φορά, τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για τη συνεργασία και τη πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

anogi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.