Ρέθυμνο:Χρυσό βραβείο στα πλαίσια του Best City Awards 2022 για το Λιμενικό Ταμείο

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης των Αθηνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής βραβείων στα πλαίσια του Best City Awards 2022. Εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, έδωσαν το παρόν. Σ αυτήν συμμετείχε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης όπου παρέλαβε χρυσό βραβείο για την Web πλατφόρμα διαχείρισης ελλιμενισμού σκαφών για το λιμάνι Ρεθύμνης.

Πριν από δύο χρόνια και εν μέσω κορονοϊού το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου έχοντας την ευθύνη διαχείρισης του λιμένα, εστίασε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμα. Ο εκσυγχρονισμός ψηφιακά της καταγραφής και η παραμετροποίηση της αναγκαιότητας ,έφεραν την εξελιγμένη αυτή μορφή της παροχής υπηρεσίας από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης προς τους χρήστες ελλιμενισμού του λιμένα. Η εταιρεία
ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP (ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και Διαχείρισης Πληροφοριών) επιμελήθηκε τη δημιουργία αυτής της Web πλατφόρμας.

Μέσω αυτής καταγράφονται σκάφη αναψυχής τόσο, όσο και επαγγελματικά που ελλιμενίζονται το λιμάνι. Συμπληρώνονται όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά του σκάφους ,ο τόπος προέλευσης του, ο χρόνος διαμονή του, τα λιμενικά τέλη, οι καταναλώσεις του σε ρεύμα και νερό. Ενισχύεται έτσι όσο το δυνατόν καλύτερα και άμεσα η παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού σκαφών προς τον πολίτη ντόπιο ή επισκέπτη. Αυτό αποτελεί ταυτόχρονα βάση δεδομένων και στατιστικών για το φορέα διαχείρισης.

Το ίδιο μοντέλο πλατφόρμας, εξελίξιμο παρέχει τη δυνατότητα εξεύρεσης θέσης ελλιμενισμού σε επισκέπτες εξωτερικού τόσο όσο και της χώρας μας πριν να φτάσουν στο λιμάνι Ρεθύμνου ,βάσει ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού του φορέα διαχείρισης που η πλατφόρμα αναγνωρίζει. Αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον υφιστάμενο κορμό λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αναπτύσσοντας την και καθιστώντας την μοντέλο δυναμικά εξελίξιμο.

Η Πρόεδρος κ Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, στην παραλαβή του χρυσού βραβείου της κατηγορίας «νέα ψηφιακά ηλεκτρονικά συστήματα ανάπτυξης σε μεταφορές και θαλάσσιο τουρισμό», αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή γι αυτή τη διάκριση, τόνισε ότι «η χρήση της τεχνολογίας και του ψηφιακού σχεδιασμού, όταν και όπου χρησιμοποιούνται, συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας .Για την πόλη μας δε, με το λιμάνι στην καρδιά της ,είναι απαραίτητη η φιλοσοφία «πράσινης» οικολογικής συνείδησης και συνύπαρξης. Αυτό θα συμβάλει στη βελτιωμένη μορφή του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Θα αποτελέσει διαβατήριο για την εξέλιξη της ίδιας της ζωής, στην αειφόρο ανάπτυξη και κλιματική ευαισθητοποιημένη παρουσίας μας. Μαζί με την ψηφιακή αναβάθμιση το Ρέθυμνο πορεύεται για βελτιωμένη υπόσταση όπου διεκδικεί το μέλλον του ελπιδοφόρα με αξιώσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.