Ρέθυμνο: Διαδικασία καταγραφής πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ρέθυμνο: Διαδικασία καταγραφής πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα . Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι πληγέντες από ….

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ( πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.) των τελευταίων ημερών μπορούν να αιτηθούν την καταγραφή των καταστροφών στην ιδιοκτησία / επιχείρηση τους ως ακολούθως:

Για την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές και ιδιωτικά κτήρια να απευθύνονται στον οικείο Δήμο.
Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις ( ζημιές σε κτήριο επιχείρησης και εξοπλισμό) στην Π.Ε.Ρεθύμνης / τμήμα Πολιτικής Προστασίας ( γραφείο 209 στο κτήριο της ΠΕ Ρεθύμνης, Πλατεία Σοχώρας, πληροφορίες τηλ: 2831340777
και 2831340 722).

Για τις καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον οικείο Δήμο.
Για την αναφορά ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Πλατ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Τηλ: 28313 40762), για ζημιές σε δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους στους οικείους Δήμους.
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης οικίας και επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής ( φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα υλικά), καθώς και να διατηρήσει τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή, που θα έρθει να ελέγξει την οικία / επιχείρηση του.

Επίσης γνωστοποιείται ότι η Π.Ε.Ρεθύμνης και οι Δήμοι δρουν ως φορείς υποδοχής των αιτήσεων για καταγραφή καταστροφής από πλημμύρα. Οι εκθέσεις αυτοψίας που συντάσσονται ανα περίπτωση, θα προωθηθούν συγκεντρωτικά στην ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, για τη συνέχιση της διαδικασίας καταγραφής, χαρακτηρισμού της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης, και της καταβολής αποζημιώσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.