Ρέθυμνο : Δηλώσεις συγκομιδής αμπελοκαλλιεργητών 2019

Ημερομηνία:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ενημερώνει τους αμπελουργούς του Νομού ότι οι δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2019 θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων («δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων» της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr).

Στην ένδειξη «Οινοποίηση από τον Δηλούντα», η ανώτερη συνολική ποσότητα που επιτρέπεται να δηλωθεί είναι 1700 κιλά και είναι αυτή που αντιστοιχεί σε 1000 λίτρα οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που η ποσότητα σταφυλιών που συγκο-μίζεται είναι μεγαλύτερη από 1700 κιλά, θα πρέπει να προκύπτει από τη Δήλωση Συγκομιδής η πώληση της επιπλέον ποσότητας σε οινοποιείο ή η παράδοση της σε οινοποιείο προς οι-νοποίηση και η επιστροφή της με τη μορφή τελικού προϊόντος στους ίδιους, οπότε οι αμπελο-καλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δή-λωση παραγωγής.

Οι δηλώσεις συγκομιδής είναι υποχρεωτικές για τους αμπελουργούς των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση.
Τονίζεται ότι οι ίδιοι οι αμπελουργοί έχουν την ευθύνη για έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων, που υποβάλουν.

Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής έχει αρχίσει και λήγει στις 30 Νο-εμβρίου 2019, οπότε και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 0,1 εκτάριο αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαι-τίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής, οπότε και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώ-νεται και το αίτιο που την προκάλεσε (π.χ. ζημιά από παγετό, χαλάζι , περονόσπορος , καύ-σωνα κ.τ.λ.).

Τέλος, σημειώνεται ότι όσοι παραγωγοί δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές κατά τις ημερομηνίες, που ορίζει η αρμόδια διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ, αποκλείονται των διαφόρων ευ-εργετημάτων των μέτρων, που προβλέπονται (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό κ.τ.λ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφω-να της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής : 2831343808 (κ. Κασωτάκη)και 2831343803

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και...

Συνεδρίαση της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης, με...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Κατόπιν προσκλήσεως και με την άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου...

Ρέθυμνο:Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και...

Συνεδρίαση της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης, με...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Κατόπιν προσκλήσεως και με την άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Η πόλη του 4ου αιώνα περιλάμβανε οικιστικά και θρησκευτικά...