Ρέθυμνο : Δήλωση Δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού αναφορικά με την ενημερωτική σύσκεψη για το ΓΝΡ και τα ΚΥ

Ημερομηνία:

Στην ενημερωτική σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Μουρτζανός ανέφερε τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξή και τη συμπαράσταση μου στους γιατρούς που υπηρετούν , τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όσο και στο σύνολο των Κέντρων Υγείας σε Αγία Φωτεινή, Σπήλι, Ανώγεια και Πέραμα.

Η δημόσια υγεία αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας και οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για να διασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους. Για εμάς, η ενίσχυση των δομών υγείας στην περιφέρειά μας είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. Οι αποστάσεις από το αστικό κέντρο καθιστούν τις δομές τις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την περιοχή μας ιδιαίτερα σημαντικές και σε πολλά περιστατικά, καθοριστικές.

Η υποστελέχωση και οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας στην ενδοχώρα, όπως αυτό της Αγίας Φωτεινή στο Δήμο μας, αναδεικνύουν την ανάγκη για άμεσες λύσεις και ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Οι γιατροί και το προσωπικό των δομών υγείας του νομού εργάζονται ακούραστα και αξίζουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξή μας. Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του Ρεθύμνου, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες υποδομές και προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα στην ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στην υγεία.

Καλώ λοιπόν όλους τους αρμόδιους να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν επιτέλους λύση για καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες του Ρεθύμνου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει δυναμικά και φέτος...

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας...

Οι Χιώτες πάνε έξι έξι στο Ρέθυμνο!

Σύμφωνα με την πασίγνωστη ελληνική παροιμιώδη έκφραση, «Οι Χιώτες...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει δυναμικά και φέτος...

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας...

Οι Χιώτες πάνε έξι έξι στο Ρέθυμνο!

Σύμφωνα με την πασίγνωστη ελληνική παροιμιώδη έκφραση, «Οι Χιώτες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Καινοτόμος ξενάγηση κωφών με τεχνολογία ΙΤΕ

Μοναδική παγκοσμίως και εφαρμόζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το καινοτόμο...

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μισή αύξηση και ποιοι ολόκληρη. Περισσότερο...

ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ομόφωνα την...