Ρέθυμνο:Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την λειτουργία του Εσπερινού ΓΕΛ Μελιδονίου

Στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Ρέθυμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης έδωσε το παρόν στον αγιασμό του νέου Εσπερινού Γενικού Ενιαίου Λυκείου Μελιδονίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις πριν λίγους μήνες είχε αναπτυχθεί συνεργασία ανάμεσα στον Ρεθεμνιώτη Βουλευτή, το Υπουργείο Παιδείας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΚτΥπ Α.Ε προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Μυλοποτάμου για την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου, συγχρόνου Εσπερινού Γ.Ε. Λ. στο Μελιδόνι.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Μυλοποτάμου ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης του χώρου και την ίδια στιγμή η ΚτΥπ Α.Ε θα διαθέσει 30 θρανία, 60 καθίσματα, 2 έδρες και καθίσματα εκπαιδευτικών.

Πέρα από ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, η πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις εκπαιδευτικές υποδομές του Ρεθύμνου και έτσι η νέα σχολική μονάδα αναμένεται να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τις εκπαιδευτικές δομές του νομού μας δίνοντας ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με στόχο είτε την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή τη συνέχιση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Η θωράκιση, η ενίσχυση και η ανάπτυξη των ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δομών του Ρεθύμνου αποτελεί στρατηγικό στόχο ύψιστης σημασίας που θα αναδείξει ένα από τα διαχρονικότερα και μεγαλύτερα κεφάλαια που διαθέτει ο τόπος μας, ο τόπος των γραμμάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω στον αγιασμό μιας νέας σχολικής μονάδας, στο Εσπερινό Λύκειο Μελιδονίου του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η ίδρυση του σχολείου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση και ακριβώς γι’ αυτό οφείλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέτα Μακρή για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα το Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινο, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα παιδείας, κ. Μανούσο Κλάδο.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σε συνεργασία με την ΚτΥπ Α.Ε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό κ. Θανάση Γιάνναρη το σχολείο θα λειτουργήσει ενισχυμένο με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές προκειμένου να συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και της κοινωνικής επανένταξης. Μετά από 12 χρόνια ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Γενική Εκπαίδευση.

Έτσι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει το Ρέθυμνο θωρακισμένο καθώς σε επίπεδο Α/θμιας Εκπ/σης καθώς προσλήφθηκαν 153 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και επιπλέον 362 αναπληρωτές στην α΄ φάση, ενώ σε επίπεδο Β/θμιας προσλήφθηκαν 99 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, 95 αναπληρωτές και 43 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής. Σε αυτή την κατεύθυνση με την έναρξη την νέας σχολικής χρονιάς να σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα σε όλους τους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, αντλούμε δύναμη, συντονίζουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για το Ρέθυμνο, την Κρήτη και τη χώρα μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.