Ρέθυμνο:Δήλωση του Μανούσου Μανουσογιάννη για την ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου

Για την απάντηση του δήμου στα παράπονα ενός αθλητή.

Με αισθήματα οργής, αγανάχτησης αλλά και ντροπής διαβάσαμε την προκλητική και απαράδεκτη απάντηση του τμήματος αθλητισμού του δήμου στον νεαρό πανελληνιονίκη του beach volley.
Ο νεαρός αθλητής, όπως μαθαίνουμε, 3-4 χρόνια τώρα αναγκάζεται να ταξιδεύει εκτός Ρεθύμνου για να προπονείται καθώς ο δήμος, με τα χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας, δεν βρήκε μια γωνιά να στήσει ένα αξιοπρεπές γήπεδο για το άθλημα.
Τι πιο λογικό και ανθρώπινο όταν τον καλούν να τον βραβεύσουν για τις επιδόσεις του αυτοί που παραπέταξαν τον ίδιο και το άθλημά του στον καιάδα, να εκδηλώνει με τρόπο αιχμηρό και σκωπτικό την πίκρα και την αγανάκτησή του για την ιλαροτραγωδία αυτή; Η υπερήφανη στάση του νεαρού αθλητή, που αρνήθηκε να παραλάβει το υποκριτικό βραβείο είναι άξια πολλών επαίνων και απολύτως σύμφωνη με τα αθλητικά ιδεώδη. Είναι μάθημα στάσης ζωής ακόμη και σε μεγαλύτερους. Δείχνει πως η νεολαία μας έχει πράγματι ιδανικά. Δεν ξεπουλιέται στην σαπίλα του παραγοντισμού, των διασυνδέσεων, των διαπλοκών.
Ομολογώ ότι μόλις την διάβασα ένιωσα την ανάγκη δημόσια να την επαινέσω. Συγκρατήθηκα ξέροντας πως κάποιοι περιμένουν στη γωνία να ανακαλύψουν φαντάσματα και σκοπιμότητες κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότρια. Διαβάζοντας όμως την απάντηση του δήμου δεν μπορούσαμε και δεν έπρεπε να σιωπήσουμε.
Αντί να παραδεχθούν την παροιμιώδη γκάφα τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη. Αντί με ήθος αθλητικό να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με απίστευτο θράσος από κατηγορούμενοι πηδούν στην έδρα του δικαστή. Κουνούν το δάκτυλο κραυγάζοντας «δεν έχει κανένας το δικαίωμα …. να ακυρώνει, να εκμηδενίζει και να χαρακτηρίζει κλπ κλπ» Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαφωνεί μαζί μας, να μας κάνει κριτική. Αυτό λένε σε όλους μας κι όχι μόνο τον νεαρό πρωταθλητή. Πετούν και το ασφαλίτικο εφεύρημα περί «δημιουργίας εντυπώσεων» για να ολοκληρώσουν το άθλιο εγχείρημα ηθικής εξόντωσης ενός νεαρού αθλητή που τόλμησε να τους αντιμιλήσει έχοντας χίλια δίκια με το μέρος του.
Όλα τα άλλα που αραδιάζουν, περί έτοιμης λύσης κλπ είναι αέρας κοπανιστός. Εντοπίζοντας μάλιστα το πρόβλημα στο καθεστώς του αιγιαλού και όχι σε αυτό της χερσαίας ζώνης του λιμένα αποδεικνύουν πως έχουν άγρια μεσάνυχτα. Δεν έχουν καν ασχοληθεί. Είναι απασχολημένοι με τις απευθείας αναθέσεις βιντεοσκοπήσεων, φωτογραφήσεων, χρονομετρήσεων (τελευταία τους εισήγηση στο ΔΣ). Τα κομπρεμί με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις διοργάνωσης φαντασμαγορικών αθλητικών εκδηλώσεων με αθλούμενους προσοδοφόρους πελάτες και απαξίωσης της καθημερινότητας του αθλητισμού. Ο αθλητισμός της μπίζνας σε βάρος του δικαιώματος του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Εκδηλώνεται και στο επίπεδο των αξιών. Η «ηθική» της μπίζνας επιχειρεί να αφανίσει το ήθος των αθλητικών ιδεωδών, που όμως αντιστέκονται ελπιδοφόρα.
Ακόμη πιο ελπιδοφόρα αν το παράδειγμα του νεαρού αθλητή ακολουθήσουν κι όλοι οι συνομήλικοι του διεκδικώντας τους χώρους και το δικαίωμα στην άθληση που σήμερα τους το στερούν για να τους το μοσχοπουλούν.
Μανουσογιάννης Μανούσος
Επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στο δήμο Ρεθύμνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.