Ρέθυμνο: Δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Κέντρο Νέων

Ημερομηνία:

Με στόχο την ένταξη της πλούσιας κρητικής παράδοσης στην καθημερινότητα των συμπολιτών και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι νέοι του Ρεθύμνου στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν αντίστοιχο Τμήμα στο Κέντρο Νέων.

Οι συμπολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα, από έμπειρο εκπαιδευτή, στο πλαίσιο μαθημάτων που προσφέρονται δωρεάν από το Δήμο Ρεθύμνης, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μυηθούν με τον πιο ζωντανό κι ευχάριστο τρόπο στα ήθη και τα έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης και συνάμα ν’ αποκομίσουν τα πολλαπλά οφέλη του χορού τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο όπως η σωματική άσκηση, η υγιής κοινωνικοποίηση, η εκτόνωση, η ψυχαγωγία, η αποφόρτιση από την ένταση της καθημερινότητας κ.α.

Όπως προαναφέρθηκε το Πρόγραμμα Εκμάθησης Παραδοσιακών χορών θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Νέων  και το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Ημέρες και ώρες προγράμματος  

Τρίτη: 18:00-21:00

Πέμπτη 17:00- 21:00,

Παρασκευή 17:30-21:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο εκπαιδευτή παραδοσιακών χορών κ. Σπυρλιδάκη ( τηλ. Επικοινωνίας: 6942848063).  Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Περιοχή Μελάμπων Αγίου Βασιλείου: από τις...

Χαρτογραφική και ποσοτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων πυρκαγιών με χρήση...

Αναβιώνει στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου η παραδοσιακή εκτροφή...

Στην αναβίωση της παραδοσιακής καλλιέργειας και εκτροφής μεταξοσκώληκα προχωρά...

Περιοχή Μελάμπων Αγίου Βασιλείου: από τις...

Χαρτογραφική και ποσοτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων πυρκαγιών με χρήση...

Αναβιώνει στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου η παραδοσιακή εκτροφή...

Στην αναβίωση της παραδοσιακής καλλιέργειας και εκτροφής μεταξοσκώληκα προχωρά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σταύρος Αρναουτάκης: «Επενδύουμε στον άνθρωπο και θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία στην Κρήτη»

εναρκτήρια ομιλία στο 19ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο Με την εναρκτήρια...

Σοκ στην Ηλιούπολη: Στη ΜΕΘ η 17χρονη, βυθισμένο στο πένθος το σχολείο τους

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 17χρονη που έπεσε...