Ρέθυμνο:Δύο νέες προσκλήσεις έλαβε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τον δήμαρχο και τον μητροπολίτη Ρεθύμνου!

Ενθουσιασμένη εμφανίστηκε κατά την βόλτα της στην παλιά πόλη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή των Θεοφανείων, στην οποία συμμετείχε.

Και το έδειξε και το είπε η κα Σακελλαροπούλου, η βόλτα της οποίας «ξέφυγε» από το πρωτόκολλο και ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με αυτό που συνηθίζεται σε άλλες ανάλογες επισκέψεις.

Η ίδια άλλωστε ήταν ιδιαίτερα απλή και ανοιχτή, αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες κατά την βόλτα της και είναι βέβαιο ότι κέρδισε τις εντυπώσεις με την άνεση της.

Αφού ήπιε τον καφέ της, μαζί με όλες τις τοπικές αρχές στο Cul de Sac του Θέμη Χαμογεωργάκη και έκανε μία βόλτα στα μνημεία της πόλης μας, λίγο πριν πάει στην «Αυλή» της Κατερίνας Ξεκάλου για το γεύμα.

Δεν θα μπορούσε ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και αρμόδιος για θέματα μνημείων Κωστής Ηλιάκης να μην της δείξουν και ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, την κρήνη Rimondi.

Ο κ. Μαρινάκης γνώρισε στην πρόεδρο τον κ. Ηλιάκη, λέγοντας πως… «έχει ξεχάσει από πότε είναι δημοτικός σύμβουλος», τονίζοντας έτσι την μακροβιότητα του κ. Ηλιάκη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κα Σακελλαροπούλου ενθουσιάστηκε από το Νεραντζέ Τζαμί, δηλαδή το Ωδείο, από την πλατεία Μικρασιατών, και αξίζει να σημειώσουμε ότι ζητούσε από τους συνεργάτες της να φωτογραφίζουν τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου!

Και εξήρε το γεγονός ότι η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι τόσο καλοδιατηρημένη, τονίζοντας και το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτόν, πέραν εκείνου των ιδιωτών.

Στην διάρκεια της ξενάγησης, έγινε στάση και στην οικία Δρανδάκη, στην οδό Αρκαδίου, ένα ξεχωριστό ενετικό κτήριο, με τον δήμαρχο και την σύζυγο του Αναστασία Δρανδάκη, πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, να της δείχνουν το εσωτερικό του κτηρίου. Μάλιστα, η κα πρόεδρος αντάλλαξε ευχές και με την μητέρα της κας Δρανδάκη, που βρισκόταν στο μπαλκόνι της οικίας!

Εκτός προγράμματος, αλλά για λίγο, μπήκε η κα Σακελλαροπούλου και στο Μουσείο του Ρεθύμνου, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη να την πληροφορεί πως ήδη εγκρίθηκε η κτηριολογική μελέτη για το νέο αρχαιολογικό μουσείο του Ρεθύμνου.

«Σας καλούμε να είστε και στα εγκαίνια του νέου μουσείου», πρόσθεσε ο Γιώργος Μαρινάκης, που συμπλήρωσε με νόημα: «Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πρόεδρος και την επόμενη θητεία»!

Η κα πρόεδρος είχε ιδιαίτερες στιχομυθίες και με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα της ανέφερε για την παλιά πόλη ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μάνος Τσάκωνας, ενώ το παρών σήμερα έδωσαν όλες οι αρχές του τόπου: ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χνάρης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Βάμβουκας, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρόσκληση για τον εορτασμό των 200 ετών από την μαρτύρηση των 4ων Μαρτύρων

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος, πρόσφερε στην πρόεδρο μία εικόνα για τον εορτασμό των 200 ετών από την μαρτύρηση των 4ων Μαρτύρων και εξέφρασε την χαρά του, που είναι παρούσα στο Ρέθυμνο στην αρχή ενός σημαντικού έτους για το Ρέθυμνο.

Την προσκάλεσε, μάλιστα, για την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 200 έτη των Τεσσάρων Μαρτύρων στις 28 Οκτωβρίου!https://www.goodnet.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.