Ρέθυμνο:Ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης εργαζομένων και συνταξιούχων για ασφαλιστικά -συνταξιοδοτικά θέματα

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου, ότι το Κέντρο μας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, λειτουργούν το Ειδικό Γραφείο Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Θεμάτων που στελεχώνεται από έμπειρους συνδικαλιστές (με ένα συνδικαλιστή νομικό), οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας, το οποίο αναλαμβάνει:

1. Την καταμέτρηση των ενσήμων και γενικά τον συνολικό χρόνο ασφάλισης όταν υπάρχει ασφάλιση σε διαφορετικά Ασφαλιστικά Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση) .
2. Τον έλεγχο για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα του καθενός για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
3. Την βοήθεια και καθοδήγηση για τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών που χρειάζονται για τη συνταξιοδότηση.
4. Την Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης, για όλες τις περιπτώσεις (γήρατος, αναπηρίας και χηρείας) .

Όλα τα παραπάνω εννοείται ότι παρέχονται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, στην προσπάθεια του Κέντρου και του Σωματείου να βοηθήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ενημερώνονται εγγράφως, έγκαιρα, αξιόπιστα και τεκμηριωμένα για τα θέματα που τους αφορούν.

Στο τέλος, εάν υπάρχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οι υπεύθυνοι του Γραφείου υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για την κύρια και επικουρική σύνταξη και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν όλα τα δικαιολογητικά, μαζί με αντίγραφα των αιτήσεων, στον ΕΦΚΑ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Με την ευκαιρία αυτή, κάνομε γνωστό ότι κατά το διάστημα από 1/3/2019 μέχρι 8/12/2021 το Ειδικό Γραφείο ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
1. Καταμέτρηση ενσήμων και έγγραφη ενημέρωση για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 282 συναδέλφους.
2. Καταμέτρηση ενσήμων και υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης γήρατος, αναπηρίας και χηρείας σε 569 περιπτώσεις.
3. Συμβουλεύσαμε και υποβάλαμε ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ πάνω από 30 αιτήσεις για ρύθμιση δανείων του τ. Ο.Ε.Κ. και σε πολλές περιπτώσεις προτρέψαμε τους δανειολήπτες να πληρώσουν λίγες εκατοντάδες ευρώ πριν από την αίτηση και έτσι τους διαγράφτηκαν μερικές χιλιάδες ευρώ.
4. Παράλληλα με τα παραπάνω, υποβάλαμε αρκετές δεκάδες αιτήσεις για την χορήγηση του εφάπαξ από το τ. ΤΑΞΥ και αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης από τον εργοδότη σε συναδέλφους Ξενοδοχοϋπαλλήλους .
5. Το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε ενημερώσαμε άτυπα πάνω από 500 εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους για θέματα της καθημερινότητας που τους απασχόλησαν.
Καταφέραμε, για όλες αυτές τις περιπτώσεις, να γλιτώσουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ποσό πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ.
Συνεχίζουμε λοιπόν, με την ίδια θέληση και όρεξη, να εξυπηρετούμε μέσα από το Ειδικό Γραφείο όλους όσους ζητούν βοήθεια για οποιαδήποτε υπόθεσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου: 2831022332 και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ: 2831026767

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣ
Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.