Ρέθυμνο: Έκοψαν κλήση 150 ευρώ σε άστεγο!

Σοκ και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η είδηση για κλήση 150 ευρώ που φέρεται να κόπηκε σύμφωνα με μαρτυρίες σε έναν άστεγο άντρα που βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι της αστυνομίας , ακολουθώντας τις οδηγίες απαγόρευσης κυκλοφορίας, έκοψαν κλήση 150 ευρώ σε άστεγο που δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, δηλώνοντας ότι είναι άστεγος,και  ως εκ τούτου δεν είχε κάπου αλλού να πάει ώστε να μη βρίσκεται έξω στο δρόμο.

Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της πόλης, και πυροδοτεί αμέτρητα και εύλογα ερωτήματα σε περίπτωση που ισχύει η εγκυρότητα της:

Που είναι τα μέτρα μέριμνας για τους άστεγους συμπολίτες μας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Έχει η αστυνομία από το Υπουργείο εντολή να βεβαιώνει πρόστιμα ακόμα και σε άστεγους;

Σε τι εξυπηρετεί μια κλήση με πρόστιμο 150 ευρώ σε κάποιον άστεγο, ο οποίος δυσκολεύεται καθημερινά να επιβιώσει;

Βιώνουμε καθημερινά μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους μας, και χρειάζεται να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα και ωριμότητα. Η ανάγκη της αλληλεγγύης όμως είναι πιο επιτακτική από οτιδήποτε άλλο.

Αναμένουμε οι αρμόδιες αρχές να διευθετήσουν το θέμα και να ληφθούν κατάλληλα μέτρα μέριμνας για την προστασία όλων των συνανθρώπων μας.

Η Εμμανουέλα Θεοδωράκη, κάτοικος της περιοχής, μέσω του λογαριασμού της στο facebook, δήλωσε ότι ο ίδιος ο άστεγος άντρας της επιβεβαίωσε το συμβάν και εξέφρασε την ανησυχία της.

Η ανάρτηση τής:

“Μένω στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω καθημερινά βόλτες με τον σκύλο μου στην πλατεία μικρασιατών και σταδιακά γνώρισα τους ανθρώπους που ανά καιρούς μένουν στα παγκάκια. Σήμερα άκουσα ότι έγραψαν 150 ευρώ κλήση σε έναν άστεγο άνθρωπο στην πλατεία. Μου φάνηκε αδιανόητο αλλά δυστυχώς όταν μίλησα μαζί του, το επιβεβαίωσε. Τους είπε ότι δεν έχει σπίτι, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να του κόψουν κλήση. Μάλιστα, πάνω στην κλήση, στο σημείο που μπαίνει η διεύθυνση, έγραψαν “‘άστεγος”. Πόσο τραγικά ειρωνικό είναι να δίνεις πρόστιμο σε έναν άνθρωπο επειδή δεν μένει μέσα στο σπίτι, την στιγμή που δεν έχει σπίτι? Μια κυρία από τον φορέα “βοήθεια στο σπίτι”, που μοίραζε φαγητό σε ευπαθείς, έλεγε ότι θα πάει μόνη της στο τμήμα να παραπονεθεί γι αυτή την αδικία. Είχε δίκιο. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη του ατοπήματος τους και η κλήση αυτή να διαγραφεί. Στις δύσκολες περιόδους η κοινωνία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Εύχομαι, στις μέρες που διανύουμε, αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν, να επικρατήσει η στήριξη και η αλληλεγγύη προς όλους”.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.