Ρέθυμνο- Ενεργοί Πολίτες: Συμπαράσταση στους 24 απολυμένους της υπηρεσίας καθαριότητας

Ημερομηνία:

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» συμπαρίσταται στους 24 απολυμένους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους.

Στις 11/2/2020 οι 24 συμβασιούχοι απολύθηκαν από την δουλειά τους ύστερα από 5 και πλέον χρόνια συνεχούς εργασίας στην ίδια υπηρεσία, την υπηρεσία καθαριότητας. Είχαν προσληφθεί στον δήμο μέσω ΑΣΕΠ και μετά από συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων συνέχισαν να εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με δύο ομόφωνες αποφάσεις του διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι είναι αναγκαίοι στην υπηρεσία καθαριότητας στην οποία υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις.

Η δημοτική αρχή πρέπει να σεβαστεί αυτές τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Η διγλωσσία της δημοτικής αρχής, αλλά να λέει στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα να υποστηρίζει στα δικαστήρια μέσω της νομικής της υπηρεσίας, οδηγεί 24 εργαζόμενους στην ανεργία και στην απόγνωση. 

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

                                 «ΡΕΘΥΜΝΟ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στο Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσε μαζί της στις ράγες του μετρό

Νεκροί και οι δύο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...