Ρέθυμνο:Έντονη αντίδραση για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ σε όλους στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι!

Η Κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της, ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό.

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδεικνύεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό.

• Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό και απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα.
• Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους, να φορούν μάσκες κλπ, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία, και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές
κυβερνητικές ευθύνες.

• Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
• ΟΧΙ στα νέα χαράτσια στις συντάξεις.
• Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
• Να αποδοθούν τώρα η 13η και η 14η σύνταξη και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.
• Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.