Ρέθυμνο:Επιχορήγηση 212.000 ευρώ στο Δήμο Μυλοποτάμου για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Ημερομηνία:

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «σημαντική και αναγκαία οικονομική βοήθεια που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα της αυτοδιοίκησης»

Στην έγκριση επιχορήγησης συνολικού ποσού έως 19.271.229,95 € σε ΟΤΑ της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία, προχώρησε με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας.
Σύμφωνα με την απόφαση, μετά τον Δήμου Ρεθύμνου (1.628.184,76 €) και τον Δήμο Αγίου Βασιλείου (294.710,00 €) για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου επιχορηγείται και ο Δήμος Μυλοποτάμου με το ποσό των 211.528,62 €.
Για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεών τους, οι επιχορηγούμενοι ΟΤΑ θα υποβάλλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής – Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, τις Εντολές Εξόφλησης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 της αριθμ. 28528/4.05.2022 (ΑΔΑ: 684Φ46ΜΤΛ6-ΣΚ9) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:
«Η νέα επιχορήγηση Δήμων και Περιφερειών για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, συνολικού ύψους 19,3 εκατ. αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με τις συνολικές πιστώσεις που διατέθηκαν στους ΟΤΑ να διαμορφώνονται σε περίπου 42 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, όπως έχω επαναλάβει και στο παρελθόν, για μια σημαντική και αναγκαία οικονομική βοήθεια που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα της αυτοδιοίκησης. Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, μετά το Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος έχει επιχορηγηθεί με το ποσό 1.628.000 εκ. ευρώ και τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, ο οποίος έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 211.000 ευρώ, επιχορηγείται σήμερα και ο Δήμος Μυλοποτάμου με το ποσό των 211.000 ευρώ., κάτι για το οποίο ενημέρωσα ήδη τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο. Μέσα από ένα συντονισμένο σχεδιασμό η Κυβέρνηση συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας επιταχύνοντας περαιτέρω την απομείωση των υποχρεώσεων των ΟΤΑ ενισχύοντας την πραγματική οικονομία προς όφελος των ίδιων των δημοτών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Η αναγέννηση των χωριών περνάει μέσα...

Πώς το καφενείο του Αλέξανδρου Παπαδάκη, που λειτουργεί με...

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού...

13 – 14 Σεπτεμβρίου 2026 Ιεροπρεπώς και σεμνοπρεπώς εορτάσθηκε η...

Ρέθυμνο: Η αναγέννηση των χωριών περνάει μέσα...

Πώς το καφενείο του Αλέξανδρου Παπαδάκη, που λειτουργεί με...

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού...

13 – 14 Σεπτεμβρίου 2026 Ιεροπρεπώς και σεμνοπρεπώς εορτάσθηκε η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ανάγνωση βιβλίων συνδέεται με καλύτερη υγεία

Η ανάγνωση βιβλίων για ευχαρίστηση συνδέεται με καλύτερες γνωστικές...

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μακρόπουλος – Κορυφαία προσωπικότητα στο παγκόσμιο σκάκι

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) ανακοίνωσε τον θάνατο του...

Τι αλλάζει, τελικά, στο επίδομα ανεργίας

Το νέο επίδομα και τα κριτήρια χορήγησής του έχουν...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...