Ρέθυμνο:Επικοινωνία Στέλιου Πέτσα – Γιάννη Κεφαλογιάννη για ναυαγοσωστική κάλυψη των δήμων Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου

Ενίσχυση των δήμων Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη
Επικοινωνία Στέλιου Πέτσα – Γιάννη Κεφαλογιάννη

Στην κατανομή συνολικά 7.000.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες προχώρησε με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο, η κατανομή υλοποιήθηκε βάση συγκεκριμένης πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), καθώς από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες.

Σύμφωνα με την απόφαση, για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου η κατανομή έχει ως εξής:
– ο Δήμος Ρεθύμνου ενισχύεται με το ποσό των 172.496 ευρώ,
– ο Δήμος Μυλοποτάμου με το ποσό των 13.610 ευρώ και
– ο Δήμο Αγίου Βασιλείου με το ποσό των 34.207 ευρώ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον κ. Πέτσα, για να τον ευχαριστήσει για την ικανοποίηση ενώ δίκαιου, όπως επισημαίνει, αιτήματος της αυτοδιοίκησης. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση, «η παρέμβαση αυτή αποτελεί μια σημαντική οικονομική βοήθεια η οποία αναμένεται να έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην ασφάλεια χιλιάδων λουόμενων οι οποίοι κατακλύζουν καθημερινά τις παραλίες του νομού μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.