Ρέθυμνο:Επίσημα η συμμετοχή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Σχολής Ασωμάτων

Ημερομηνία:

ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Την Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε στα προσωρινά γραφεία του Δικτύου Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι, η 8η Συνεδρίαση του ΔΣ , σφραγίζοντας μια σημαντική εξέλιξη για την πορεία του φορέα. Το ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός σύμβουλος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκπρόσωπο τον Α΄ Αντιπρόεδρο ΔΣ, Καθ. Νεκτάριο Βιδάκη, υπόγραψε το νέο τροποποιημένο καταστατικό, όπου ορίζει πλέον τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ως μέλος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με μερίδιο 15%. Σύμφωνα με την τροποποίηση τα μερίδια του φορέα ορίζονται ως εξής: Περιφέρεια Κρήτης ΠΕ Ρεθύμνης 65%, Δήμος Αμαρίου 20% και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ 15%.

Το καταστατικό υπογράφηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα. Λιονή Μαρία για την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό εκπρόσωπο του Δήμου Αμαρίου. Ομόφωνα τα ιδρυτικά μέλη του φορέα δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ισότιμη συμμετοχή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην εταιρία.
«Η συνεισφορά του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι πολύτιμη και απαραίτητη για το μέλλον του έργου που εξελίσσεται. Ούτως η άλλως το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετείχε ενεργά και ουσιαστικά στον επιστημονικό και ερευνητικό χαρακτήρα της Σχολής Ασωμάτων και ήταν θέμα χρόνου να σφραγιστεί και επίσημα ο ρόλος του στην εταιρία» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και Πρόεδρος του ΔΣ κα Λιονή.

Στην ημερησία διάταξη συζητήθηκαν επίσης οικονομικά-διαχειριστικά θέματα, στόχοι για πειραματικές καλλιέργειες σε αγροτεμάχια που ήδη καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με συμβατικές σπορές, όπως και η αντιμετώπιση των μεμονωμένων καταπατήσεων που εξακολουθούν να γίνονται ευτυχώς περιστασιακά. Η απειλή εξάπλωσης της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Κρήτη και οι τρόποι άμεσης αντίδρασης δεν έλειψαν από το τραπέζι.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση που έγινε από την Πολιτικό Μηχανικό της Περιφέρεια Κρήτης, κα Ιφιγένεια Μεθυμάκη, επιβλέπουσα της μελέτης των Κτηριακών Υποδομών και του Εξοπλισμού που εκπονείται και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η κα Μεθυμάκη μας παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη που έχει ολοκληρωθεί. Τα σχέδια των κτηριακών υποδομών είναι εντυπωσιακά, δίνοντας μια πρώτη εικόνα για τον χαρακτήρα και πραγματικά για τη μεταμόρφωση της περιοχής σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό σταθμό για την κτηνοτροφία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:7ο Διεθνές Συνέδριο “Artificial Intelligence – eLearning...

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο “Artificial Intelligence - eLearning –...

Ρέθυμνο: Η πόλη που χάνει τους φοιτητές...

Το Ρέθυμνο υπήρξε για δεκαετίες μία από τις πιο...

Ρέθυμνο:7ο Διεθνές Συνέδριο “Artificial Intelligence – eLearning...

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο “Artificial Intelligence - eLearning –...

Ρέθυμνο: Η πόλη που χάνει τους φοιτητές...

Το Ρέθυμνο υπήρξε για δεκαετίες μία από τις πιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ με την 27χρονη μητέρα: σοκάρει η μαρτυρία ενός εκ των ανήλικων παιδιών της οικογένειας

«Άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού και πετάχτηκε στο δρόμο»...

Γιορτή της μητέρας: Βραβείο Most Valuable Parent στη… μαμά Νους

Η ΕΠΟ τίμησε τη μητέρα του Τιάγκο Νους για...

Χανταϊός: Πώς η κλιματική αλλαγή ευνοεί την εξάπλωση του ιού

Η αύξηση των λοιμώξεων στην Αργεντινή επαναφέρει στο προσκήνιο...

Κρήτη: Η «ναυαρχίδα» του τουρισμού σπάει τα κοντέρ – 5,6 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2025

Η Κρήτη επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ναυαρχίδα του...