Ρέθυμνο:Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στην έκθεση ‘‘Η χαρά της ζωής’’ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας ΙΤΟ Koichi

Ημερομηνία:

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο Αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας Ρεθύμνου μαζί με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κο ΙΤΟ Koichi και τη σύζυγό του, του οποίους και ξενάγησε στην έκθεση ‘‘Η χαρά της ζωής’’ με έργα του διάσημου ζωγράφου Pablo Picasso.

Η έκθεση «Η χαρά της ζωής» με έργα από την συλλογή της Paloma Picasso και άλλων ιδιωτών, διοργανώνεται από τον Ομότιμο Καθηγητή του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαο Σταμπολίδη και την Εφορία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Η σημερινή συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Ιάπωνα Πρέσβη αποτελεί συνέχεια μιας σειράς επαφών που γίνονται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024, με την ευκαιρία της 125ης επετείου από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί τη χώρα μας η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Κάκο, η οποία ξεναγήθηκε από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη σε αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και της Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις για το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού, θα κορυφωθούν με την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην Ιαπωνία στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβριου επ’ ευκαιρία της σημαντικής διεθνούς εκθέσεως για τον τουρισμό που διοργανώνεται στο τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου στο Τόκυο και στην οποία η χώρα μας θα έχει σημαντική παρουσία.

Όπως τόνισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό αποτελεί στρατηγικό στόχο του Υπουργείου, καθώς η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό πλεονέκτημα για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Βασιλείου:Πρώτες δημοτικές κατοικίες για...

«Εδινα 400 ευρώ και τώρα 50» – Πρώτες δημοτικές...

Παραμονή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

Το πρωί της Τετάρτης, 24ης Δεκεμβρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος...

Δήμος Αγίου Βασιλείου:Πρώτες δημοτικές κατοικίες για...

«Εδινα 400 ευρώ και τώρα 50» – Πρώτες δημοτικές...

Παραμονή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

Το πρωί της Τετάρτης, 24ης Δεκεμβρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα διάσωση μεταναστών νότια της Μεσαράς – Ανάμεσα τους μωρό 18 μηνών

Νέο περιστατικό διάσωσης καταγράφεται στα νότια της Κρήτης, με...

Αντίο, Τουβαλού: Πρώτη χώρα που εκκενώνεται λόγω κλιματικής αλλαγής

30 εκατοστά, η μέση άνοδος της στάθμης των ωκεανών...

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες γεμάτες ελπίδα από το Δημοτικό Web Radio Ηρακλείου

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες παρουσιάζει το Heraklion Web Radio, μεταφέροντας...