Ρέθυμνο:Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Δ7 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, στις 21-22 Μάϊου 2024.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη σύγχρονη εποχή και η ανάλυση κρίσιμων πτυχών – διαστάσεων των συγκεκριμένων επιστημών απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές των αποφοίτων, οι πηγές και το ύψος χρηματοδότησης, η κοινωνική και ευρύτερη απήχηση της έρευνας, οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και ο τρόπος αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της ΕΘΑΑΕ, του ΕΣΕΤΕΚ, της ΓΓΕΤ, Ερευνητικών Κέντρων όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το ΙΤΕ/Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών και το ΚΕΜΕ-.Π.Κ. και διακεκριμένοι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, ως προσκεκλημένοι ομιλητές.
Το Συνέδριο θα είναι ανοικτό προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους/ τις φοιτητές/τριες, αλλά και για τους πολίτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.