Ρέθυμνο:Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν τα βιωματικά Σεμινάρια για τις έμφυλες διακρίσεις και για τη γυναικεία αυτοάμυνα

Η προαγωγή της Ισότητας των Φύλων, η διαχείριση εκδηλώσεων έμφυλης βίας καθώς και η εξοικείωση με βασικές τεχνικές αυτοπροστασίας γυναικών από ενδεχόμενη απόπειρα επίθεσης σε βάρος τους, αποτέλεσαν το επίκεντρο της γόνιμης δράσης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης, κατά το μήνα Μαϊο.

Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) βιωματικά εργαστήρια για θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας, με συμμετέχοντες-ουσες μαθητές και μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Τα παιδιά εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις που περιελάμβανε η πρωτοβουλία.

Επιπλέον, διοργανώθηκε Σεμινάριο Αυτοάμυνας που απευθύνονταν σε όλες τις γυναίκες, άνω των 18 ετών.
Για την οργάνωση και πραγμάτωση των παραπάνω πρωτοβουλιών συνεργάστηκαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης, ο Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου και ο Προπονητής κ. Παναγιώτης Κανακαράκης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης (ΔΗ.ΕΠ.ΙΣ.) και το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.
Η επιτυχία του Σεμιναρίου προοιωνίζεται την επανάληψη του μελλοντικά προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκπεφρασμένη από συμπολίτισσες επιθυμία να το παρακολουθήσουν.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης, καταθέτουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους :

• Στο Διευθυντή κ. Αδράμη Νίκο την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και ειδικότερα την κ. Αριστέα- Ελίνα Αγγελή / Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Αγγελική Παπαφιλιπάκη/ Ψυχολόγο του Σχολείου , για την άψογη συνεργασία τους , τη θετική τους διάθεση και τη συνδρομή τους στην ενθάρρυνση των μαθητών, στο συντονισμό και την επιτυχή υλοποίηση των βιωματικών σεμιναρίων στο σχολείο.

• Στον Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κανακαράκη, ο οποίος , όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και προσέφερε εθελοντικά, πρόθυμα και γενναιόδωρα το Σεμινάριο Αυτοάμυνας , διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις της Σχολής του στο Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου.

• Στην εκπρόσωπο του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου κ. Αθηνά Καραδάκη/ Β’ Αστυνόμο για την εξαιρετικά γόνιμη και αποτελεσματική της συνδρομή στη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δράσεων.
++++++++++++

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης θα συνεχίσει με αμείωτη δυναμική και με τη συμμετοχική υποστήριξη των συμπολιτών να αντιστρατεύεται τις εκφράσεις έμφυλης βίας, επενδύοντας στην ενδυνάμωση των θυμάτων της και στην καλλιέργεια της παιδείας της ισότητας των Φύλων, στη νέα γενιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.