Ρέθυμνο:Ευγενική παραχώρηση της εντυπωσιακής μακέτας του πλοίου “Αρκάδι” από το Σύλλογο Κωφών στο Λιμενικό Ταμείο

Την ευγενική παραχώρηση της εντυπωσιακής μακέτας του πλοίου “Αρκάδι” από το Σύλλογο Κωφών στο Λιμενικό Ταμείο είχαμε χθες το πρωί σε κλίμα συγκίνησης και πολλών αναμνήσεων.

Στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, στο κτίριο Δελφίνι, φιλοξενείται πλέον από χθες το πρωί η μακέτα του ιστορικού πλοίου “Αρκάδι”, εντυπωσιακής πιστότητας που δημιουργήθηκε με περίσσιο μεράκι από το μέλος του Συλλόγου Κωφών Νομού Ρεθύμνης κο Μαρίνο Ηλιάδη.

Η μακέτα του πλοίου Αρκάδι δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκε την εποχή της ύπαρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά και μετά από προτροπή της τότε εταιρίας Ρεθυμνιακής. Αργότερα και μετά το τέλος και το κλείσιμο αυτής επέστρεψε στο σύλλογο Κωφών.
Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα όπου είχαμε την παράδοση της μακέτας στο Λιμενικό Ταμείο από τους Γρηγόρη Σταυρουλάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κωφών, τον αντιπρόεδρο Μανόλη Παπαδάκη και τον Γραμματέα Β. Περβολιανάκη, παρόντος και του κου Παπιομύτογλου. Σε όμορφο κλίμα και με ευγενική διάθεση, με την παρουσία και της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κας Ρένας Κουτσαλεδάκη, η μακέτα τοποθετήθηκε στην είσοδο των γραφείων. Τις ευχαριστίες της εξέφρασε η Πρόεδρος για την προσφορά του Συλλόγου Κωφών και την υπενθύμιση αυτής της ανάμνησης, αφού το “Αρκάδι” είναι το πλοίο της καρδιάς μας, το καράβι που αγάπησαν όλοι οι Ρεθεμνιώτες για πολλά χρόνια.

Η Πρόεδρος κα Ρένα Κουτσαλεδάκη τονίζει… «Μετά την τοποθέτηση της μακέτας στην είσοδο του Λιμενικού Ταμείου είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η θέση της εκεί ενδείκνυται ως και η καταλληλότερη. Το Λιμενικό Ταμείο αποδέχεται την κίνηση αυτή και ευχή κι ελπίδα όλων μας είναι να δούμε μελλοντικά την σύνδεση Ρέθυμνο Πειραιά να πραγματοποιείται ξανά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.